Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μυστικό ημερολόγιο της ένα βήμα πριν τη δημοσίευση του - Θα το εγκρίνει ο Κάρολος;

Πιστεύεται ότι έγραφε για την προσωπική της ζωή και το ρόλο της ως μονάρχη

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 σε ηλικία 96 ετών, μετά από 70 χρόνια στον θρόνο. Τώρα, όπως αναφέρει η The Telegraph, οι ιδιωτικές επιστολές και το ημερολόγιό της εξετάζονται για να δημοσιευθούν.

Ο πιστός της υπάλληλος Paul Whybrew έχει αναλάβει να ψάξει τα έγγραφα για να αποφασίσει ποια είναι κατάλληλα να δημοσιοποιηθούν. Η Αυτού Μεγαλειότητα κράτησε ένα χειρόγραφο ημερολόγιο κατά τη διάρκεια της βασιλείας της και πιστεύεται ότι θα έγραφε για την προσωπική της ζωή καθώς και για τον ρόλο της ως μονάρχης.

Διαβάστε ακόμη: Παιδικές ζωγραφιές του βασιλιά Κάρολου Γ' πωλούνται σε δημοπρασία - Τις ζωγράφισε όταν ήταν 5, δείτε φωτό

Είναι άγνωστο πόσο καιρό θα χρειαστεί ο Paul για να ολοκληρώσει το έργο και πότε στη συνέχεια τα έγγραφα θα μπορούσαν να γίνουν προσβάσιμα στο κοινό. Είναι πιθανό ότι αυτό είναι κάτι που ο σημερινός μονάρχης, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, θα πρέπει να εγκρίνει πριν από τη δημοσιοποίησή τους.

Το γράψιμο επιστολών είναι μία συνήθεια, που υποστηρίζεται από τη βασιλική οικογένεια. Η πριγκίπισσα Άννα, για παράδειγμα, έγραψε μία ανοιχτή επιστολή στη μητέρα της μετά τον θάνατό της.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι άγνωστες απόπειρες δολοφονίας, όταν επισκέφθηκε τις ΗΠΑ - Τι αποκαλύπτουν τα απόρρητα αρχεία του FBI

«Ήταν τιμή και προνόμιο να τη συνοδεύω στα τελευταία της ταξίδια. Η αγάπη και ο σεβασμός που έδειξαν τόσοι πολλοί άνθρωποι ήταν κάτι μοναδικό», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ