Made in Greece ο Παπαδημητρίου & το δικό μας βαλσάμικο: Οι ωραιότερες ''κρέμες'' με γεύση πορτοκάλι, ρόδι, στέβια - Φανταστικές μουστάρδες και υπέροχα dressings (φωτό)

Αντλώντας έμπνευση από τις πρώτες ύλες , εφαρμόζουν με πάθος πρωτοποριακές ιδέες. Κάπως έτσι, καταφέρνουν να σχεδιάζουν και να παράγουν προϊόντα μοναδικά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Προϊόντα που ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών και υπηρετούν σταθερά τις διατροφικές τους προτιμήσεις.

Διαπιστώνοντας ότι μεχρι και το 2000 η κατηγορία του βαλσαμικού ξιδιού περιλάμβανε αποκλειστικά προϊόντα εισαγωγής από την Ιταλία, η Καλαμάτα Παπαδημητρίου ξεκίνησε ως η 1η Ελληνική εταιρία, την παραγωγή και διάθεση βαλσαμικού ξιδιού στην Ελλάδα.

 

 

Τόσο η αποδοχή των προϊόντων από το καταναλωτικό κοινό όσο και η ανάγκη της αγοράς για νέες καινοτόμες ιδέες τους οδήγησε να αναπτύξουν σταδιακά και την παραγωγή κρέμας βαλσαμικού ξιδιού, γεγονός που κατάφερε να σηματοδοτήσει μια ολόκληρη κατηγορία.

Η ιστορία της εταιρείας 

Μετρώντας 83 χρόνια λειτουργίας και οικογενειακής παράδοσης που καλύπτουν τρεις γενιές η εταιρεία Kalamata Papadimitriou έχει εξελιχθεί, για να δημιουργήσει προϊόντα που αγαπούν οι καταναλωτές.

Στόχος τους είναι να φέρουν το σπιτικό φαγητό της γιαγιάς και της μαμάς στη σύγχρονη εποχή. 

Πριν από περίπου 80 χρόνια ο Χρήστος Παπαδημητρίου, 29 ετών τότε, εγκαταστάθηκε στην Καλαμάτα και ίδρυσε την εταιρεία Παπαδημητρίου ΧΚ ΑΒΕΤ. 

Αρχικά δραστηριοποιούνταν με το εμπόριο και την εξαγωγή τοπικών προϊόντων της Καλαμάτας: αποξηραμένα σύκα, ελιές Καλαμών και ελαιόλαδο.

Την δεκαετία του 1950 , η εταιρεία κατάφερε να εισχωρήσει στην απαιτητική αγορά της Μεγάλης Βρετανίας με ένα ακόμα τοπικό προϊόν , την κορινθιακή σταφίδα.

Ο γιος του οινολόγος Κώστας Παπαδημητρίου επέστρεψε από τις σπουδές του στην Μπορντώ της Γαλλίας, εντάχθηκε στην εταιρεία και την εξέλιξε περαιτέρω εδραιώνοντας τη θέση της στο εξωτερικό.

Συνδυάζοντας το επιχειρηματικό του ταλέντο και τις σπουδές του, σχεδίασε ένα νέο προϊόν το πρώτο ελληνικό βαλσάμικο ξύδι από κορινθιακή σταφίδα βασισμένο στη συνταγή για το παραδοσιακό ''γλυκάδι'' Καλαμάτας.

Το 2004, ο Χρίστος Παπαδημητρίου και γιος τους Κώστα, αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρείας και υπό την καθοδήγηση του αναπτύχθηκαν νέες σειρές καινοτόμων προϊόντων βασισμένες στο βαλσάμικο ξίδι, οι κρέμες βαλσαμικού και οι μεσογειακές μουστάρδες.

Πλέον η εταιρεία Καλαμάτα Παπαδημητρίου, είναι η No1 παραγωγός βαλσάμικου στην Ελλάδα,  κατέχει ηγετική θέση στην κατηγορία της κρέμας βαλσάμικου, με ένα εκτεταμένο πελατολόγιο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό , που αποτελείται από μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ μέχρι και αεροπορικές εταιρείες. 

 

 

Βαλσαμικό ξίδι και κρέμα βαλσαμικού

Μουστάρδες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι

Ατομικές συσκευασίες


 

Δείτε εδώ τις διακρίσεις και τις πιστοποιήσεις της εταιρείας

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ