Story of the day: Τον συνέλαβαν για δολοφονία 40 χρόνια μετά τον φόνο μια νέας γυναίκας - στο ενδιάμεσο άλλαξε 13 ψευδώνυμα

Ο 65χρονος σήμερα Donald Santini φέρεται να χρησιμοποιούσε 13 ψευδώνυμα για να ξεφύγει από τις Αρχές που τον αναζητούσαν για τη δολοφονία 33χρονης από τη Φλόριντα το 1984.

Ένας ύποπτος δολοφονίας από τη Φλόριντα, ο οποίος εμφανίστηκε τρεις φορές στο America's Most Wanted, συνελήφθη μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες φυγής.

Ο Ντόναλντ Σαντίνι, 65 ετών, φέρεται να χρησιμοποίησε 13 ψευδώνυμα για να αποφύγει τη σύλληψη για τη δολοφονία μιας 33χρονης γυναίκας από τη Φλόριντα το 1984, σύμφωνα με τις αρχές.

Την εποχή της σύλληψής του ήταν πρόεδρος ενός τοπικού συμβουλίου ύδρευσης στην Καλιφόρνια.

Ο Σαντίνι εκδόθηκε στη Φλόριντα, όπου αντιμετωπίζει την κατηγορία της δολοφονίας.

Καταζητείτο για τη δολοφονία της Cynthia Wood, μιας 33χρονης τότε που βρισκόταν είχε πάρει διαζυγιο από τον σύζυγό της.

 

 

Ήταν το τελευταίο άτομο που εθεάθη μαζί της στις 6 Ιουνίου 1984, πριν οι ντετέκτιβ ανακαλύψουν το πτώμα της, στραγγαλισμένο και αφημένο σε ένα κανάλι.

"Η σύλληψη του Ντόναλντ Σαντίνι κλείνει μια πολύχρονη ανεξιχνίαστη υπόθεση και απονέμει δικαιοσύνη στο θύμα και την οικογένειά της μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αναμονής", ανέφερε σε δήλωσή του ο σερίφης Τσαντ Κρόνιστερ της κομητείας Χίλσμπορο της Φλόριντα.

Οι αρχές δήλωσαν ότι αναγνωρίστηκε ως ύποπτος λίγο μετά τη δολοφονία και διέφυγε αμέσως από την κομητεία Χίλσμπορο.

 

Ο Santini έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στην τηλεοπτική εκπομπή America's Most Wanted - το 1990, το 2005 και το 2013.

Πολλές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του FBI, ασχολήθηκαν εκτενώς με αυτή την ανεξιχνίαστη υπόθεση για χρόνια. Η έρευνα οδήγησε τους ερευνητές στο Τέξας, την Καλιφόρνια και ακόμη και στην Ταϊλάνδη, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι φέτος, σύμφωνα με το BBC.
Image

Image

Τwitter/LockharTVMedia

Ήταν μια πληροφορία από την Περιφερειακή Ομάδα Δράσης για τους φυγάδες της Φλόριντα/Καραϊβικής που οδήγησε τους αστυνομικούς των ΗΠΑ στην κομητεία του Σαν Ντιέγκο.

Ο Σαντίνι συνελήφθη και κατηγορήθηκε για φόνο πρώτου βαθμού στο Σαν Ντιέγκο πριν εκδοθεί στη φυλακή της κομητείας Χίλσμπορο στην Τάμπα της Φλόριντα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ