Σεξουαλική αγωγή: Η οικογένεια εξαφανίζεται - το απόλυτο χάος - Χιλιάδες παιδιά απορροφούν ακραίες ΛΟΑΤΚΙ ιδεολογίες, ή ταυτίζονται με… γάτες ή άλλα ζώα

Σεξουαλική αγωγή και ανατροφή τέκνων...

 

Γράφει η Σταυρούλα Δουράκη - Ξανθάκου στην Καθημερινή 

Κύριε διευθυντά

Ενα από τα πλεονεκτήµατα τού να µιµούµαστε χώρες πιο προηγµένες από µας, είναι, βλέποντας τα αποτελέσµατα, να αποφεύγουµε τα λάθη τους. Πρόκειται για τη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία, η οποία κατά την κ. Γερούκη, σε πρόσφατη τοποθέτησή της στην «Κ», «έχει στόχο την υγεία, όχι την ηθική». Η τροµακτική έξαρση της βίας, συµπεριλαµβανοµένης της σεξουαλικής, δείχνει πόσο αναγκαίες είναι οι αρετές της αυτοσυγκράτησης και της αυτοπειθαρχίας.

Ως προς την υγεία, στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ζω τα τελευταία τριάντα χρόνια και όπου το µάθηµα της σεξουαλικής αγωγής άρχισε να διδάσκεται ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’50, τα αποτελέσµατα δεν ήταν τα αναµενόµενα.

Ο αριθµός των κρουσµάτων σύφιλης και γονόρροιας είναι ο υψηλότερος των νεότερων χρόνων. Τεράστια αύξηση είχαν και οι εκτρώσεις, παρά τη χρήση των αντισυλληπτικών και του Χαπιού της Επόµενης Ηµέρας (the Morning After Pill). Παράλληλα, η οικογένεια όπως την ξέραµε εξαφανίζεται.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι επικρατεί το απόλυτο χάος. Κάθε σχολείο, με διάφορες οργανώσεις από πίσω, κάνει περίπου ό,τι θέλει στο όνομα της συμπερίληψης. Χιλιάδες παιδιά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξαναγκάζονται να απορροφήσουν ακραίες ΛΟΑΤΚΙ ιδεολογίες, εν αγνοία των γονέων τους, με τα σχολεία να κρύβουν από τους γονείς, αν το παιδί τους θέλει να ταυτίζεται με άλλο γένος από το βιολογικό του. Μετά την έντονη αντίδραση των γονέων, ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ αναγκάστηκε να πει ότι αυτό θα το απαγορεύσει.

Υπάρχουν παιδιά που ταυτίζονται σοβαρά με… γάτες ή άλλα ζώα, μπερδεύοντας την πραγματικότητα με τη φαντασία, με την ενθάρρυνση των δασκάλων. Οταν, μεταξύ άλλων, δωδεκάχρονα παιδιά διδάσκονται στο σχολείο «γραφικότατα» το πρωκτικό σεξ και σε εννιάχρονα δίνεται ο αυνανισμός σαν… δουλειά σπιτιού (homework), δεν είναι παράξενο που η σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

Το πλήθος των καταγγελιών οδήγησε στο να κλείσουν την κλινική Tavistock, όπου γίνονταν οι αλλαγές φύλου σε παιδιά που ήθελαν να αλλάξουν. Χιλιάδες οι μηνύσεις. Ηδη έχουν αρχίσει και οι μηνύσεις από ενηλίκους που σαν παιδιά πείστηκαν να υποβληθούν σε ό,τι χρειαζόταν για να αλλάξουν φύλο: φάρμακα που μπλοκάρουν την εφηβεία, μαστεκτομές κ.λπ., και αργότερα το μετάνιωσαν πικρά.

Οντας εκπαιδευτικός στην πρώτη μου καριέρα και ψυχολόγος στη δεύτερη, ξέρω πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του δασκάλου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας, αλλά και πόσο σημαντική είναι η συμπερίληψη και η συνεργασία των γονέων. Αυτοί είναι που φέρνουν τα παιδιά στον κόσμο, με θυσίες πολλές φορές.

Η μάνα που με αγωνία πέρασε εννέα μήνες, άπειρες άγρυπνες νύχτες, αντιμετώπισε αρρώστιες, παρηγόρησε, και ο πατέρας που συμμεριζόταν όλα αυτά, δεν μπορεί ξαφνικά να αποκλειστούν, όταν το παιδί πάει στον παιδικό σταθμό ή στο σχολείο, επειδή κάποιοι, ορμώμενοι πολλές φορές από προσωπικά κίνητρα, θέλουν να προωθήσουν ιδεολογίες με τόσο σημαντικές συνέπειες για τη μετέπειτα ζωή του. Ενημέρωση με ευαισθησία και κατανόηση και αλληλοϋποστήριξη σε κάθε βήμα, ώστε οικογένεια και σχολείο μαζί να αποτελούν ένα όσο το δυνατόν πιο ασφαλές περιβάλλον για να μεγαλώσει ένα παιδί μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο ανασφάλεια.

Το υπουργείο Οικογένειας, που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μια εξαιρετική ιδέα, θα πρέπει να στοχεύει στη σύσφιγξη των δεσμών μέσα στην οικογένεια που θα επεκτείνεται στο σχολείο, στην κοινότητα και στην ευρύτερη κοινωνία. Διαφορετικά, η πολυτιμότερη αλλά και πιο απαιτητική «επένδυση», η γέννηση και η ανατροφή ενός παιδιού, θα είναι πάρα πολύ παρακινδυνευμένη για να την τολμήσει κανείς, και το δημογραφικό πρόβλημα θα επιδεινωθεί ανεπανόρθωτα.

Κι όταν οι Τούρκοι του Ερντογάν που αυξάνονται και πληθύνονται κατά προτροπήν του, φτάσουν προ των πυλών, θα είναι πλέον αργά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ