Δείτε τη στιγμή της σύγκρουσης δύο μαχητικών αεροσκαφών στην Κολομβία: Νεκρός ο ένας από τους πιλότους (βίντεο)

Ο άτυχος αντισμήναρχος Μάριο Άντρες Εσπινόσα που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτική πτήσης, είχε 13 χρόνια υπηρεσίας

Τραγική κατάληξη είχε εκπαιδευτική πτήση στην Κολομβία όταν δύο από τα συμμετέχοντα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα ο ένας από τους πιλότους να χάσει τη ζωή του.

Όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της Κολομβίας νεκρός είναι ο αντισμήναρχος Μάριο Άντρες Εσπινόσα ο οποίος είχε 18 χρόνια υπηρεσίας στο σώμα. Όσο για τον πιλότο του δεύτερου αεροσκάφους, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε τραυματισμένος.

Στο βίντεο από το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο φαίνεται το αεροπλάνο με χειριστή τον Εσπινόσα να πιάνει φωτιά μετά τη σύγκρουσή του με ένα άλλο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με Κολομβιανούς αξιωματούχους ο δεύτερος πιλότος εκτοξεύτηκε με το κάθισμά του με την κατάσταση της υγείας του να είναι σταθερή μολονότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η έκταση των τραυμάτων του.

 

Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στην αεροπορική βάση Captain Luis Francisco Gómez Niño ενόψει της εθνικής εορτής ανεξαρτησίας της Κολομβίας.
espinosa

O άτυχος αντισμήναρχος Μάριο Άντρες Εσπινόσα

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν στην εκπαιδευτική πτήση ήταν τύπου T-27 Tucanos, μαχητικά, δηλαδή, που κατασκευάστηκαν στην Βραζιλία στα τέλη της δεκαετίας του '70 και τις αρχές της δεκαετίας του '80.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ