Καλοκαίρι 2023 - Σέριφος! Μέσα από τις φώτο του Στέφανου Αντιμάντο, το παραμυθένιο νησί των δυτικών Κυκλάδων, στα καλύτερά του

Απόκοσμη γοητεία, γραφική και ήρεμη, με γαλήνια νερά.

Η Σέριφος είναι, από το πιο όμορφα νησιά των Κυκάδων. 

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα (ή Σέριφος), η οποία είναι χτισμένη σε υψόμετρο 200 μ. Επίνειο είναι το Λιβάδι, ενώ άλλοι μεγάλοι οικισμοί είναι ο Κουταλάς, το Μεγάλο Λιβάδι και ο Κένταρχος.

 

Στην απογραφή του 2011 είχε πληθυσμό 1.420 άτομα. Το νησί άκμασε στα τέλη του 19ου - αρχές του 20ου αιώνα, όταν εγκαταστάθηκαν μεταλλευτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονταν το πλούσιο υπέδαφός του. Αργότερα όμως τα μεταλλεία εγκαταλείφθηκαν, επειδή η εξόρυξη κρίθηκε ασύμφορη και αρκετοί οικισμοί ερημώθηκαν. 

Γνωστές παραλίες είναι τα Λιβαδάκια, το Καλό Αμπέλι, το Γάνεμα και η Βαγιά στον νότο, το Μαλλιάδικο, το Μεγάλο Λιβάδι και ο Αβεσσαλός στα δυτικά, η Συκαμιά, ο Πλατύς Γιαλός και τα Δυο Γιαλούδια στα βόρεια και η Ψιλή Άμμος, ο Άγιος Σώστης, ο Άγιος Ιωάννης και η Λια στα ανατολικά.

Ο φωτογράφος Στέφανος Αντιμάντο είναι  ταξιδιώτης, δείχνοντας βέβαια μία ιδιαίτερη αγάπη στη Σέριφο!

Δείτε επίσης: Στέφανος Αντιμάντο: Η επιτομή του μπλε της Ελλάδας μέσα από τον φακό του - Ο @stef_greece μιλά στο eirinika (φωτό)

Το ΄''μπλε'' προφίλ του στο Insatgram μας συναρπάζει. Όπως θα δείτε λατρεύει το νησί, το έχει επισκεφθεί άπειρες φορές και μας το παρουσιάζει...στα καλύτερά του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ