Άρης Σερβετάλης: «Όταν ένας άνθρωπος δεν έχει να “πιαστεί” από κάπου, τότε γνωρίζει για πρώτη φορά την θρησκεία» (βίντεο)

Ο Άρης Σερβετάλης μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για την Ορθοδοξία και το νόημα της ζωής, τη δύναμη του όχλου, την υποκρισία και την έλλειψη ελευθέριας αλλά και για την σύντροφο της ζωής του.

Στον Άρη Καβατζίκη και το «Πάμε Δανάη» μίλησε ο Άρης Σερβετάλης.

«Ως νέος δεν ήθελα να κάνω κάτι επαγγελματικά, ήθελα απλά να περνώ ωραία γιατί το να περνάς ωραία χωρίς στόχο και αυτό έχει μια επικινδυνότητα. Όταν τελειώνεις το σχολείο, μπαίνεις σε διαφορά πράγματα και καταχρήσεις. Πέρασα από αυτές τις “περιοχές”, αλλά η ενασχόλησή μου με το θέατρο ήταν λυτρωτική. Εάν δεν υπήρχε το θέατρο, ίσως και να έπαιρνα κάποιον άλλο δρόμο που μπορεί να μην ήταν και ευχάριστος», είπε αρχικά.

Για την τηλεοπτική επιτυχία που σημείωσε με το «Είσαι το ταίρι μου» είπε:

«Η δύναμη της τηλεόρασης είναι τεράστια. Ήταν νομίζω πολύ επιθετικό αυτό που συνέβη,  ναι μεν υπήρχε «έλξη» των ανθρώπων να δουν έναν αγαπημένο χαρακτήρα στον δρόμο αλλά δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Επίσης ήρθαν προτάσεις παρόμοιες και έπρεπε να πάρω μια απόσταση. Δούλεψα για ένα χειμώνα σε μια μάντρα πλοίων, όπου φτιάχναμε καταστρώματα και καμπίνες, συντηρούσαμε τα σκάφη που έβγαιναν το καλοκαίρι.

Υπήρχε ήδη η Έφη (Μπίρμπα) στη ζωή μου ήδη δύο χρόνια, όταν πήρα την απόφαση να πάω να δουλέψω στη μάντρα. Είμαστε και οι δύο ημίτρελοι, μου είπε “εννοείται” να το κάνω και ότι είναι φυσιολογικό. Με την Έφη είμαστε αρκετά χρόνια μαζί και έχουμε διαμορφώσει ο ένας τον άλλον, νιώθω ευλογία τη συνάντησή μου μαζί της, έμαθα ουσιαστικά πράγματα από εκείνη, τη θαυμάζω και καταλαβαίνω ότι αντιλαμβάνεται την καθημερινότητα με καλλιτεχνικό τρόπο, εγώ είμαι πιο πρακτικός άνθρωπος».

«Στις μέρες μας η καθημερινότητα μας έχει στεγνώσει. Οι ανάγκες είναι ένα ακόρεστο πράγμα. Το πόσο θα αντισταθώ στο κινητό μου είναι προσωπική στάση. Εδώ και 20 χρόνια δεν έχουμε τηλεόραση στο σπίτι, ενημερωνόμαστε αποκλειστικά από το διαδίκτυο.

Μου έχει λείψει η τηλεόραση, είναι πολύ ωραία διαδικασία. Υπήρξαν προσεγγίσεις, αλλά δεν με γέμιζαν».

Διαβάστε ακόμη: Αγνώριστος με νέα εμφάνιση ο Άρης Σερβετάλης:Ψάλλει κάθε μέρα στην εκκλησία

Η αποχώρηση από τον «Ρινόκερο»
«Η στάση μου ήταν συνειδητή, δεν ήθελα να μπω στο διαχωρισμό “εμβολιασμένοι και μη”. Ανακοίνωσα αυτό που είχα ήδη προαναγγείλει στην παραγωγή και αποχώρησα. Αποδείχτηκε ότι τελικά δεν είμαστε τόσο ελεύθεροι, γιατί αν ένας πει κάτι αντίθετο από τη γενικότερη κοινή άποψη, δεν γίνεται αποδεκτό στην πράξη. Δεν είμαστε τόσο ελεύθεροι στην πράξη όσο θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε, γιατί όλοι μιλάμε για τα δικαιώματα των ανθρώπων και την ελευθερία του λόγου.

Ο καθένας γράφει την άποψή του. Ας πει ο καθένας την άποψή του, δεν με ενοχλεί καθόλου. Με στεναχωρεί από ανθρώπους που ήταν πιο κοντά επαγγελματικά και πιο ουσιαστικά. Με στεναχώρησε το γεγονός ότι, ενώ τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα, ξαφνικά δεν ήταν ξεκάθαρα, αυτό ήταν περίεργο. Δεν θέλω να το ξεχάσω, γιατί ήταν τόσο αποκαλυπτική αυτή η περίοδος. Ήταν μάθημα ζωής ως προς τη δύναμη του όχλου. Ακόμη και αντίθετη άποψη να έχει κάποιος, στο τέλος θα πάρει το μέρος του όχλου, γιατί ο όχλος είναι πολύ δυνατός».

Άρης Σερβετάλης: «Όταν τελειώνεις το σχολείο, μπαίνεις σε διαφορά πράγματα και καταχρήσεις. Πέρασα από αυτές τις “περιοχές”»

Η πίστη του στον Θεό
«Ο άνθρωπος είναι κατασκευασμένος να πιστεύει. Γνωρίζοντας την Ορθοδοξία, άλλαξα ως άνθρωπος, βλέπω τη ζωή με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο. Η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία, είναι αποκάλυψη. Είναι μια πραγματικότητα.

Όταν κάποιος φτάνει σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που δεν έχει να πιαστεί από κάπου, έρχεται η πρώτη γνωριμία με τη θρησκεία.

Διαβάστε ακόμη: Άρης Σερβετάλης: Δείτε τι έκανε όταν ρωτήθηκε για την αποχώρησή του από τον «Ρινόκερο» - Τι έδωσε στην ρεπόρτερ; (βίντεο)

Ήμουν σε τέλμα λόγω καταστάσεων. Όλοι περνάμε από τέτοιες καταστάσεις και ψάχνεις να βρεις τι είναι αυτό που θα δώσει νόημα στη ζωή σου. Μου απαντήθηκαν πράγματα πολύ βασικά για τη δική μου ψυχοσύνθεση.  Ανακάλυψα τη θρησκεία μέσω ενός ιερομόναχου, αν και στις μέρες μας υπάρχει ο προσωπικός ψυχολόγος, εμένα ψυχαναλυτής μου είναι ο πνευματικός μου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ