Elie Saab: Ο ράφτης πίσω από τα περίτεχνα φορέματα των πλουσίων - Μοναδικές δημιουργίες από νυφικά μέχρι τουαλέτες στο κόκκινο χαλί (φωτό - βίντεο)

Το επιλέγουν και οι royals!

"Η ραπτική θα είναι πάντα ένας τρόπος μεταφοράς της γυναικείας φαντασίας σε ένα βασίλειο", είπε ο Elie Saab στα παρασκήνια πριν από τη θεαματική παράσταση.

Δεν έχει αλλάξει τις πεποιθήσεις του από την ίδρυση του οίκου ραπτικής του με έδρα τη Βηρυτό τη δεκαετία του '80. Ο Saab είναι γνωστός για την πολυτέλεια των κεντημάτων του. Η πολυπλοκότητα της διακόσμησης είναι σχεδόν μια ενσωματωμένη ποιότητα των σχεδίων του, που κατά κάποιο τρόπο κυριαρχεί στα σχήματα και τις σιλουέτες των ρούχων του, που διατηρούνται αρκετά απλά και κολακευτικά.

 

 

Χωρίς παιχνίδια αιχμής όγκου ή κατασκευές που πιέζουν τα όρια chez Saab, αλλά μια σταθερή πίστη στους κλασικούς κανόνες ελκυστικής ομορφιάς που οι πελάτες του συνεχίζουν να εκτιμούν. Η έμπνευση της συλλογής αντλήθηκε από ταινίες εποχής που διαδραματίζονται στον Μεσαίωνα, μια στιγμή στον χρόνο που η αίγλη ήταν πραγματικά στο απόγειό της. Ωστόσο, ο Saab μεταμόρφωσε τις μεσαιωνικές γραμμές σε μια πλούσια γιορτή χλιδής.

Κεντήματα με παγιέτες πάνω από την επιφάνεια φορεμάτων σιφόν με μικρά εφαρμοστά μπούστα, που συχνά φοριούνται με ασορτί κάπες ή πέπλα που καλύπτουν το κεφάλι. Στα χέρια του Saab, ο Μεσαίωνας ξέσπασε με μια φωτεινότητα που σίγουρα δεν είχαν ποτέ. Διανθισμένη με απαλά ροζ σιφόν κεντημένα σε ασημί και φορέματα από κάπα σε εντυπωσιακό μαύρο βελούδο και περισσότερα μαργαριτάρια, μια ροή απλών φορεμάτων σε σμαραγδένιο πράσινο βελούδο ή από μετάξι αμέθυστου.

Χωρίς αναζωογονητικά στολίδια, υπογράμμισαν την ικανότητα του Saab να παίζει με κολακευτικές σιλουέτές, απαλά ντραπέ σχήματα, χωρίς απαραίτητα να εντρυφεί στη χαρακτηριστική διακοσμητική του όψη.

Οι δημιουργίες του έχουν φτάσει μέχρι και το κόκκινο χαλί και φυσικά τον επιλέγουν και πολλές royals με πιο χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα τη Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας για τον μεγαλειώδη γάμο του Χουσείν.

Ο Elie Saab, από το 1982 που εμφανίστηκε στο μαγικό χώρο της μόδας κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με τα πολυτελή φορέματα. Και καθώς μπήκε και στο μαγικό χώρο των νυφικών με τα παραμυθένια αυτά νυφικά. 

Οσες γυναίκες φαντάζονται ένα κλασικό, πλουμιστό νυφικό είναι σίγουρο ότι ονειρεύονται ένα φόρεμα του Elie Saab. Με δαντέλες, εντυπωσιακά κεντήματα και πολύτιμες πέτρες δημιουργεί νυφικά που θυμίζουν κάτι από χίλιες και μια νύχτες στην πληθωρική εκδοχή τους ή πριγκίπισσα της Disney στην πιο λιτή. 

Γεννημένος το 1964 στο Λίβανο, ο Elie Saab είναι ένας αυτοδίδακτος της μόδας. Το ενδιαφέρον του ραπτική ξεκίνησε στα 9 του χρόνια , όταν, χρησιμοποιώντας  τραπεζομάντηλα και κoυρτίνες της μητέρας του, έραβε ρούχα στις αδελφές του,  και αργότερα ως έφηβος  για τις γειτόνισσες, στις οποίες μάλιστα τα πουλούσε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ