Όταν η Μελίνα Μερκούρη μάθαινε χασάπικο στην Romy Schneider - Συμπρωταγωνίστριες στην ταινία ''Στις 10:30 ένα Καλοκαιρινό Βράδυ''

Τι όμορφο και σπάνι κλικ!

Η δημοσιογράφος Έλενα Μακρή, το τελευταίο διάστημα έχει κέφια και μας χαρίζει απίστευτες vintage φωτογραφίες με Έλληνες και ξένους celebrities

Η ίδια, έχει στην συλλογή της σπάνια κλικς. 

Αυτή την φορά μας δείχνει, την ανεπανάληπτη Μελίνα Μερκούρη στα γυρίσματα της ταινίας του Ζυλ Ντασέν, ''Στις 10:30 ένα Καλοκαιρινό Βράδυ''.

Δείτε επίσης: Έγχρωμη vintage φώτο με την Ελληνίδα θεά Μελίνα Μερκούρη - Τι κρατάει στα χέρια της η εξέταση σταρ

Στην ταινία του 1966 η Μελίνα συμπρωταγωνιστεί με την Romy Schneider. Οι στιγμές από τα γυρίσματα τους είναι ένα όνειρο! Όπως θα δούμε και στη φωτογραφία η Απόλυτη ελληνίδα σταρ, μαθαίνει στην Romy, χασάπικο. 

Γράφει η Έλενα Μακρή:

«10:30 καλοκαιρινό βράδυ»: Το 1966 σε ένα διάλειμμα των γυρισμάτων της ταινίας του Ζυλ Ντασέν που βασιζόταν στο μυθιστόρημα της Μαργκερίτ Ντιράς με τον ίδιο τίτλο, η Μελίνα Μερκούρη μαθαίνει στην συμπρωταγωνίστρια της, Ρόμι Σνάιντερ χασάπικο.

«Εγώ αισθάνθηκα ότι, έπρεπε να γίνω ηθοποιός διότι είχα πολιτικούς στο σπίτι, και τους έβλεπα στο μπαλκόνι να μιλάνε και να πείθουν τον κόσμο» είπε διηγηθεί η Μελίνα Μερκούρη στο περιοδικό Κλικ το 1990. «Ε, λοιπόν, ήταν μια παράσταση. Και εγώ, ήθελα να κάνω ορισμένα πράγματα και να τα καταφέρω για τον εαυτό μου.

Μια μέρα, ήμουν πέντε χρονών, κι ήθελα ένα γραμμόφωνο αλλά ήξερα πως δεν υπήρχαν τα λεφτά γιατί θα μου έπαιρναν παπούτσια τα Χριστούγεννα.

Όμως, ήθελα γραμμόφωνο και αναρωτιόμουν πώς μπορώ να τον αποκτήσω και σκέφτηκα με την πειθώ, με τα λόγια, όπως κάνει ο παππούς μου απ’το μπαλκόνι, όπως κάνει ο μπαμπάς μου, όπως κάνει ο θείος μου.

Λοιπόν, πήγα στον καθρέφτη και άρχισα να λέω “θα ήθελα πάρα πολύ ένα γραμμόφωνο και, αν δεν μου το δώσεις, θα είναι πάρα πολύ μεγάλη δυστυχία για μένα” κι άρχισα να αυτοσυγκινούμαι. Στο τέλος συγκινήθηκα πάρα πολύ και γέμισαν τα μάτια μου δάκρυα. Είχα πάρα πολύ ωραία δάκρυα, πιο ωραία από μάτια, ήταν σαν μπριγιάντια.

Λοιπόν, μπροστά στον καθρέφτη λέω “τώρα πρέπει να κλάψω, αλλά δεν πρέπει να κλάψω πάρα πολύ και άρχισε να τρέχει ένα δάκρυ και το κράτησα εκεί και το επανέλαβα. Ήμουν ηθοποιός (το γραμμόφωνο το πήρα).»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ