Vintage pic: Όταν η Ρένα Βλαχοπούλου & ο Ντίνος Ηλιόπουλος φόρεσαν τα μαγιό τους σε παραλία της Θεσσαλονίκης - Σε ποια ταινία έπαιξαν;

Υπέροχοι ηθοποιοί και οι δύο ...

Η Ρένα Βλαχοπούλου με τον Ντίνο Ηλιόπουλο αποτελούν δύο από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς που άφησαν το στίγμα τους στον ελληνικό κινηματογράφο.

Όσα χρόνια και να περάσουν πάντα θα θυμόμαστε τις ταινίες τους και θα γελάμε με την ψυχή μας!

Η συγκεκριμένη vintage φωτογραφία έρχεται από το μακρινό 1964 και συγκεκριμένα από τα γυρίσματα της ταινίας "Κάτι να καίει".

 

 

Βλέπουμε λοιπόν τη Βλαχοπούλου με τον Ηλιόπουλο να φοράνε τα μαγιό τους και τη Ρένα να ρίχνει νερο στην πλάτη του. 

Οι εκφράσεις και των δύο είναι μοναδικές!

Διαβάστε ακόμη: Μάριος Φραγκούλης - Ρένα Βλαχοπούλου: Flashback από τη δεκαετία των 90s - Η ασπρόμαυρη φωτογραφία του τενόρου με τη θεία του



Η ταινία προβλήθηκε τον Ιανουάριο του 1964 και έσπασε τα ταμεία. Έκοψε περισσότερες από 660 χιλιάδες εισιτήρια και κατέκτησε την πρώτη θέση, ανάμεσα σε 92 ταινίες που προβλήθηκαν εκείνη τη σεζόν. Επίσης έσπασε το ρεκόρ εισιτηρίων, που μέχρι τότε κατείχε η ταινία «ο Μεθύστακας».

Το «Κάτι να καίει» κατέχει και μια ακόμη πρωτιά, καθώς είναι η πρώτη ταινία που γυρίστηκε με σινεμασκόπ (φόρμα κινηματογραφικής προβολής ευρείας εικόνας). Η ταινία γυρίστηκε το 1964 και εκτός από τις σκηνές που έγιναν σε στούντιο, περιλαμβάνει και πολλά εξωτερικά γυρίσματα.



Οι σκηνές της παραλίας έχουν γυριστεί στην πλαζ της Αγίας Τριάδας στη Θεσσαλονίκη.



Την περίοδο εκείνη η πλαζ είχε μόλις οργανωθεί με ξαπλώστρες, ομπρέλες, αποδυτήρια, αναψυκτήρια και προοριζόταν κυρίως για εύπορους Θεσσαλονικείς. Ο χώρος δεν είχε αποκλειστεί για το κοινό. Έτσι πολλοί λουόμενοι έγιναν άθελά τους κομπάρσοι στην ταινία.



Όταν το συνεργείο ήταν έτοιμο να αρχίσει την εγγραφή, οι άνθρωποι της παραγωγής φώναζαν από ντουντούκες στον κόσμο να κάνει ησυχία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ