Άκης Πετρετζίκης: Hot dog με strips κοτόπουλου - Θα τα λατρέψουν τα παιδιά σας (βίντεο)

Είναι λαχταριστά! 

Συστατικά

Για το κοτόπουλο

1 κιλό φιλέτα στήθος κοτόπουλου, 4 φιλέτα

300 γρ. γάλα πλήρες

30 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί

1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.σ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι

2 αυγά, μεσαία

1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

½ κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη

1 κ.σ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

½ κ.σ. πάπρικα, καπνιστή

2 κ.γ. μπούκοβο

Για τη σάλτσα

40 γρ. αγγουράκι τουρσί

1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire

50 γρ. κέτσαπ

100 γρ. μαγιονέζα

5 γρ. σχοινόπρασο

αλάτι

πιπέρι

Για τη σύνθεση

ψωμάκια για hot dog

8 φύλλα μαρουλιού

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα και το ξίδι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε ξανά. 

Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να σπάσουν και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Φοράμε γάντια, κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα ξύλο κοπής σε λεπτές λωρίδες και τις μεταφέρουμε μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα.

Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τα χέρια μας ώστε να μαριναριστεί καλά. 

Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. 

Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και το αφήνουμε στην άκρη χωρίς να βγάλουμε τη μεμβράνη. 

Για το πανάρισμα

Τοποθετούμε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Ιδανικά θέλουμε η θερμοκρασία να φτάσει τους 170°C.

Ρίχνουμε σε ένα ταψάκι το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το μπούκοβο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και αφήνουμε στην άκρη.

Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη. 

Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι πάνω σε ένα μπολ και σουρώνουμε το κοτόπουλο. 

Ρίχνουμε 40 γρ. από τη μαρινάδα του κοτόπουλου στο ταψί με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Την υπόλοιπη δεν τη χρειαζόμαστε. 

Φοράμε γάντια, μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο ταψί με το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να να παναριστεί καλά. 

Ρίχνουμε το κοτόπουλο σε 2-3 δόσεις στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια τρυπητή κουτάλα.

Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά και μεταφέρουμε το κοτόπουλο με την τρυπητή κουτάλα στο ταψί με το απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για τη σάλτσα

Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το αγγουράκι τουρσί σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε την Worcestershire sauce, την κέτσαπ, το αλάτι το πιπέρι και τη μαγιονέζα.

Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο, το ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Για τη σύνθεση

Χαράζουμε προσεκτικά τα ψωμάκια hot dog. Προσέχουμε να μην φτάσει το μαχαίρι στην άλλη άκρη ώστε να μη κοπούν σε 2 μέρη. Ιδανικά τα χαράζουμε κάθετα και όχι εγκάρσια, για να μην σπάσουν.

Γεμίζουμε το κάθε ψωμάκι με το μαρούλι, τη σάλτσα και τα strips κοτόπουλου, και σερβίρουμε.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ