Μιχάλης Μπουρμπούλης: Έφυγε από την ζωή ο πασίγνωστος στιχουργός - Είχε γράψει ''Τα βεγγαλικά σου μάτια''

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο στιχουργός Μιχάλης Μπουρμπούλης.

Πέθανε ο στιχουργός Μιχάλης Μπουρμπούλης, σε ηλικία 84 ετών.

Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης είχε γράψει τους στίχους τραγουδιών που έγιναν μεγάλες επιτυχίες, όπως «Τα βεγγαλικά σου μάτια», έχοντας συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής

Ο σπουδαίος στιχουργός γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1939 στην Ιθάκη. Αποτέλεσε ξεχωριστή προσωπικότητα στο χώρο του τραγουδιού και με πολλά τραγούδια του απεικόνισε το στίγμα μιας ολόκληρης εποχής.

 

 

Είχε συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές: Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Δημήτρης Λάγιος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Ηλίας Ανδριόπουλος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Λίνος Κόκοτος, Γιάννης Σπανός, Στάμος Σέμσης, Σωτηρία Μπέλλου, Βίκυ Μοσχολιού, Μαρία Δημητριάδη, Ελένη Βιτάλη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Κώστας Σμοκοβίτης, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Μαρινέλλα, Δημήτρης Μητροπάνος, Αντώνης Καλογιάννης, Μελίνα Κανά, Φίλιππος Περιστέρης και άλλο

 

 

 

Θεατρικά του έργα που παρουσιάστηκαν είναι: «Ένας βασιλιάς πεταλούδα», «Η μηχανή και το τέλος της ρομαντικής κυρίας Λαμπ», «Ο Ντιλάλης».

ΥΠΠΟ: Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Μιχάλη Μπουρμπούλη

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του στιχουργού και συγγραφέα Μιχάλη Μπουρμπούλη, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών, απέστειλε η υπουργός Πολιτισμού, αναφερόμενη στην «ξεχωριστή προσωπικότητα στο χώρο του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού, καθώς οι στίχοι του έγιναν καθρέφτης μίας ολόκληρης εποχής».

Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης, ο στιχουργός μεγάλων, διαχρονικών επιτυχιών όπως η «Πλατεία Βάθης», «Τα Βεγγαλικά σου Μάτια», «Το Παιδί από την Κρήτη», «Στην Πύλη του Αδριανού» και πολλών ακόμα, «έγραψε τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες και θα μας συντροφεύουν για πάντα» αναφέρει αποχαιρετώντας τον εκλιπόντα η υπουργός Πολιτισμού. «Ο ίδιος, άνθρωπος που έζησε με απλότητα και ευγένεια, χαμογελαστός και προσηνής, αντλούσε τα θέματα του από την καθημερινότητα, προσφέροντας αισιοδοξία και χαρά.

Έγραψε θεατρικά έργα που ανέβηκαν στη σκηνή, ενώ οι αναλύσεις του για ζωγράφους και γλύπτες της σύγχρονης Ελλάδας αποδίδουν την ευαισθησία με τη οποία προσέγγιζε την Τέχνη. Τον ευχαριστούμε για τη προσφορά του στον Πολιτισμό». 

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Χρίστος Δήμας, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα της μουσικής. Ένας σπουδαίος στιχουργός και συγγραφέας, που κατάφερε να συνδέσει το όνομά του μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού, της τέχνης και του Πολιτισμού γενικότερα.

Αφιερώθηκε στο έργο του, άφησε το στίγμα του στην εποχή του και συνεργάστηκε με σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές, ενώ έχει εκδώσει αρκετά μυθιστορήματα και ποιητικές συλλογές. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ