Λαχταριστές πένες με γαρίδες αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη - Θα σας ξετρελάνουν

Πρέπει να την κάνετε αυτή την συνταγή... 

Συστατικά

  • 400 γρ. πένες, ολικής άλεσης

  • 500 γρ. γαρίδες, Νο1
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 50-80 γρ. παρμεζάνα

Για το σερβίρισμα

  • παρμεζάνα
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ρόκα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τις πένες και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

  • Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση και βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε 1- 1 ½ λεπτό και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο, το εστραγκόν και σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σουρώνουμε τις πένες, τις μεταφέρουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Αν σφίξει πολύ η σάλτσα τότε αραιώνουμε με λίγο νερό που έβραζαν οι πένες.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε το σκόρδο, βάζουμε τις γαρίδες και σερβίρουμε με παρμεζάνα, πιπέρι, ελαιόλαδο και ρόκα.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ