Σπανιότατη φωτογραφία: Χριστίνα και Αλέξανδρος μικρά παιδιά καλοκαίρι, στο Μόντε Κάρλο - Τίποτε δεν προμήνυε την κατάρα των Ωνάση

Το καλοκαίρι των Ωνάση. 

Μια σπάνια φωτογραφία μας παρουσιάζει η δημοσιογάφος Έλενα Μακρή. 

Στο vintage κλικ βλέπουμε τον Αλέξανδρο και την Χριστίνα Ωνάση ένα καλοκαίρι στα τέλη της δεκαετίας του 50 στο Μόντε Κάρλο.

Να σημειώσουμε πως στο Μόντε Κάρλο ο πατέρας τους, Aριστοτέλης είχε τη βάση των Ναυτιλιακών του εταιρειών ως εφοπλιστής.

Αν και ο Αλέξανδρος ήταν κάπως πιο πειθαρχημένος και τα δυο τέκνα του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν ατίθασα και συχνά άτακτα με πρώτη και καλύτερη τη μικρή Χριστίνα η οποία δεν ήταν εύκολο παιδί.

 

 

Σε ηλικία τριών ετών έπαψε να μιλάει για ένα διάστημα ενώ κατόπιν έγινε υπερκινητική και σκανδαλιάρα. Μια φορά στη θαλαμηγό «Χριστίνα» πέταξε τα παπούτσια των γονιών της- και των καλεσμένων τους- στη θάλασσα επειδή την είχαν κλειδώσει στην καμπίνα τους...

Η Χριστίνα και ο Αλέξανδρος γέμιζαν με χαρά τον πατέρα τους ώσπου χτύπησε η κατάρα των Ωνάση.

Τα πάντα ανατράπηκαν όταν στις 22 Ιανουαρίου του 1973 το αεροπλάνο που οδηγούσε κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του.

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης τραυματίστηκε βαριά και άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου, λόγω βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων σε ηλικία μόλις 25 ετών''. 

 

Η Χριστίνα, μεγαλοεπιχειρηματίας, και μοναδική κληρονόμος του Αριστοτέλη Ωνάση απεβίωσε το 1988 στην Αργεντινή από έμφραγμα.

Η σορός της μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και ενταφιάστηκε στην ιδιόκτητη νήσο της οικογένειάς της, στον Σκορπιό. Σύμφωνα με τη διαθήκη της όριζε, μετά τον θάνατό της, πενταμελές συμβούλιο για τη διαχείριση της περιουσίας της, η οποία και θα μεταβιβαζόταν στην κόρη της Αθηνά, μετά την ενηλικίωσή της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ