Τζωρτζίνα Λιώση: ''Ξυπνάνε τραύματα, ξυπνάνε δυσκολίες'' - Σοκάρει η ηθοποιός καθώς θυμάται την τραγωδία στο Μάτι (βίντεο)

Όλα όσα είπε! 

Την Τζωρτζίνα Λιώση συνάντησε η κάμερα του Καλοκαίρι Yes και η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Μαύρου, στα παρασκήνια της θεατρικής παράστασης «Με σιχάθηκα, αλλά και πάλι όχι εντελώς». 

Η ηθοποιός άνοιξε την ψυχή της μίλησε μεταξύ άλλων για τις αναμνήσεις της από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς χθες συμπληρώθηκαν 5 χρόνια. 

Η Τζωρτζίνα Λιώση περνούσε εκεί τις καλοκαιρινές της διακοπές: «Δεν ξέρω τι να πω για αυτό. Νομίζω ότι είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα σήμερα, ξυπνάνε τραύματα, ξυπνάνε δυσκολίες.

Ήμουν από τα παιδιά που λάτρευα το καλοκαίρι και κάθε φορά και πλέον όσο ζεσταίνει ο καιρός, τρέμω για το τι θα συμβεί πάλι. Για μένα και λόγω της προσωπικής εμπειρίας με τη φωτιά στο Μάτι, είναι ένα τεράστιο τραύμα που κάθε φορά και κάθε καλοκαίρι και με κάθε σπίθα, αναζωπυρώνεται και μέσα μας.

 

 

Και νομίζω σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ζήσει κάτι παρόμοιο» είπε αρχικά.

«Δεν έχω καταφέρει να το διαχειριστώ σε προσωπικό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια. Δυσκολεύομαι αρκετά, έχω κατοικίδια που ήταν εκεί εκείνη τη μέρα. Κι όταν βλέπω τις γάτες μου να παθαίνουν δύσπνοια ή πανικό επειδή μυρίζουν στην ατμόσφαιρα φωτιά, αντιλαμβάνομαι ότι το τραύμα δεν είναι πολυτέλεια του ανθρώπινου ψυχισμού…

Δεν έχω σταματήσει να πηγαίνω εκεί όπου ήταν το σπίτι μας στο Μάτι και πότιζα και φύτευα, εκεί ήταν το σπίτι μου, εκεί μεγάλωσα… Μου ήταν ανυπόφορο να μην ξαναπατήσω εκεί. Με αυτό το μέρος συνδέομαι κυτταρικά. Είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου» πρόσθεσε η Τζωρτζίνα Λιώση.

Να σημειώσουμε πως το 2018 η ηθοποιός είχε συγκλονίσει, αφού έχασε το σπίτι της στο Μάτι.

 

 

"Είναι 24 Ιουλίου 2018 και δεν υπάρχει κανένας κήπος πια, κανένα σπίτι, δεν υπάρχει τίποτα να μας κρατά ζωντανούς, παρά μείναμε εμείς να δίνουμε ζωογόνα φιλιά στα φύλλα, στα δέντρα και στους στίχους μπας και επιζήσει οτιδήποτε... και στο εξής η φύση θα είναι κλαμμένη και μια πενθόμαυρη μάσκαρα θα τρέχει στο μάγουλό της.", είχε γράψει. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ