Για 10η μέρα μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο – Αναζωπυρώσεις στην Κάρυστο, βελτιωμένη η εικόνα των σε Κέρκυρα και Φθιώτιδα (βίντεο)

Όλες οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Την ίδια στιγμή εξέλιξη βρίσκεται, για 10η ημέρα, η πυρκαγιά στη Ρόδο, όπου κατά την διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν μικρές αναζωπυρώσεις κοντά στα χωριά Βάτι και στο Γεννάδι.

Στην Ρόδο τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από το πρωί 3 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Διαβάστε ακόμα: Τραγωδία με δύο νεκρούς από τη φωτιά στη Μαγνησία: «Σχεδόν ταυτόχρονα 6 εστίες σε δύο ώρες» λέει Αντιδήμαρχος- Νέα 112 για εκκενώσεις (βίντεο)

Βελτιωμένη, όμως όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι η εικόνα και στην Κέρκυρα όπου η φωτιά είναι σε ύφεση, αλλά και εκεί όμως υπάρχουν ακόμα διάσπαρτες εστίες. Στην Κέρκυρα από το πρωί επιχειρεί από αέρα 1 ελικόπτερο.

Στην Κάρυστο οι προσπάθειες της πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή του Αντιά, ενώ παράλληλα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες πλησίον του Πλατανιστού.

Σχετικά με την φωτιά στο Αίγιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάζεται εικόνα ύφεσης, και αν και υπήρχαν μικρές αναζωπυρώσεις μέσα στην ημέρα σε δύσβατα σημεία, ήταν όλες εντός της περιμέτρου και αντιμετωπίστηκαν.

Αισθητά βελτιωμένη είναι η εικόνα στις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες σε Τιθορέα Φθιώτιδας και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 42 πυροσβέστες, 10 οχήματα με 4 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, 3 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και εθελοντές.

Διαβάστε ακόμα: Ελλάδα-φωτιές: Θλιβερό ρεκόρ του μεγαλύτερου αριθμού πυρκαγιών και καμένων εκτάσεων τα τελευταία 13 χρόνια - Οι αριθμοί

Δείτε ακόμα: Το βίντεο από την Ρόδος που σου κόβει την ανάσα: «Φύγε, δεν κόβεται!» Όταν οι πυροσβέστες κατάλαβαν ότι ήταν αδύνατον να τιθασεύσουν τη φωτιά

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ