Σινέντ Ο' Κόνορ: Πριν πεθάνει συμβούλεψε τα παιδιά της - ''Πριν καλέσετε το 100, καλέστε τον λογιστή μου και...''

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών η Ιρλανδή τραγουδίστρια Σινέντ Ο’ Κόνορ. 

Η Σινέντ Ο’ Κόνορ είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του 1990, με το τραγούδι «Nothing Compares 2 U».

Δείτε επίσης: «Λιμοκτονώ, δεν έχω να φάω λόγω αγοραφοβίας»: Η δραματική έκκληση της Σινέντ Ο' Κόνορ – Συγκλονίζει η Ιρλανδή τραγουδίστρια (Φωτό & Βίντεο)

Ο πρώτος δίσκος της, The Lion and the Cobraκυκλοφόρησε το 1987 και την έκανε παγκοσμίως γνωστή. Ο δεύτερος δίσκος της, I Do Not Want What I Haven't Got (1990), έλαβε διθυραμβικές κριτικές με την κυκλοφορία του και έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία της, πουλώντας πάνω από επτά εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Facebook: Sinéad O'Connor

Το πρώτο single, "Nothing Compares 2 U", ανακηρύχθηκε το 1990 το νούμερο ένα single από το Billboard Music Awards.

 

 

Κυκλοφόρησε δέκα δίσκους : ο δίσκος Am I Not Your Girl? (1992) και ο δίσκος Universal Mother (1994) έγιναν και οι δύο χρυσοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο δίσκος Faith and Courage (2000) έγινε χρυσός στην Αυστραλία και ο δίσκος Throw Down Your Arms (2005) έγινε χρυσός στην Ιρλανδία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Το έργο της περιλάμβανε τραγούδια για ταινίες, συνεργασίες με πολλούς άλλους καλλιτέχνες και εμφανίσεις σε συναυλίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα απομνημονεύματά της, που κυκλοφόρησαν το 2021 με τίτλο Rememberings, έγιναν μπεστ-σέλλερ.

Σε όλη την μουσική της καριέρα ήταν ειλικρινής για το πνευματικό της ταξίδι, τις κοινωνικοπολιτικές της απόψεις, τον ακτιβισμό, τα τραύματά της και τους αγώνες της με την ψυχική υγεία.

 

 

 

 

Το 1999 χειροτονήθηκε ιερέας από τη Λατινική Τριδεντική Εκκλησία, μια αίρεση που δεν αναγνωρίζεται από την κύρια Καθολική Εκκλησία. Μίλησε με συνέπεια για θέματα σχετικά με την κακοποίηση παιδιών, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον αντιρατσισμό, την οργανωμένη θρησκεία και τα δικαιώματα των γυναικών.

Το 2017, η Ο' Κόνορ άλλαξε το όνομά της σε Magda Davitt. Αφού ασπάστηκε το Ισλάμ το 2018, το άλλαξε σε Shuhada' Sadaqat. Ωστόσο, συνέχισε να ηχογραφεί και να εμφανίζεται με το βιολογικό της όνομα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ενώ το ξυρισμένο κεφάλι της ήταν αρχικά μια διαβεβαίωση ενάντια στις παραδοσιακές απόψεις για τις γυναίκες, χρόνια αργότερα, η Ο'Κόνορ είπε ότι είχε αρχίσει να αφήνει τα μαλλιά της πίσω, αλλά αφού τη ρώτησαν αν ήταν η Enya, η Ο'Κόνορ τα ξύρισε ξανά. «Δεν αισθάνομαι σαν τον εαυτό μου αν δεν έχω ξυρισμένα τα μαλλιά μου. Οπότε ακόμα και όταν θα είμαι γριά, θα τα ξυρίζω».

Η Ο'Κόνορ απέκτησε τέσσερα παιδιά ενώ παντρεύτηκε και χώρισε τέσσερις φορές. Απέκτησε τον πρώτο της γιο, τον Τζέικ, το 1987 με τον πρώτο της σύζυγο, τον μουσικό παραγωγό Τζον Ρέινολντς, ο οποίος ήταν συμπαραγωγός σε πολλά άλμπουμ της, μεταξύ των οποίων και το Universal Mother.

Η συμβουλή που έδωσεστα παιδιά της σε περίπτωση ξαφνικού θανάτου της

«Πάντα έδινα οδηγίες στα παιδιά μου από τότε που ήταν πολύ μικρά: "Αν η μητέρα σας πέσει νεκρή αύριο πριν καλέσετε το 100, καλέστε τον λογιστή μου και βεβαιωθείτε ότι οι δισκογραφικές εταιρείες δεν θα αρχίσουν να κυκλοφορούν τους δίσκους μου χωρίς να θα σας λένε πού είναι τα χρήματα"», είχε πει η Ο΄Κόνορ στο περιοδικό People σε συνέντευξή της το 2021.

«Όταν οι καλλιτέχνες είναι νεκροί, είναι πιο πολύτιμοι από ό,τι όταν είναι ζωντανοί.Ο Tupac έχει κυκλοφορήσει πολύ περισσότερα άλμπουμ από τότε που πέθανε παρά όταν ήταν στη ζωή, οπότε είναι κάπως αηδιαστικό αυτό που κάνουν οι δισκογραφικές εταιρείες».

Παρόλο που η τραγουδίστρια είχε πει ότι «δεν συμπαθούσε τον Prince πολύ» μετά την ηχογράφηση του τραγουδιού Nothing Compares 2 U, ένιωσε συμπάθεια για τον τρόπο με τον οποίο η μουσική βιομηχανία αντιμετώπισε τους δίσκους του όταν πέθανε το 2016. «Ένα από τα πράγματα που με ενοχλεί πολύ, θυμώνω πολύ όταν το σκέφτομαι, είναι το γεγονός ότι “βιάζουν” το θησαυροφυλάκιό του».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ