Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει το πιο εύκολο αλμυρό κέικ με τυρί κρέμα - Έτοιμο σε λιγότερο από 10 λεπτά! (βίντεο)

Σε λίγα λεπτά θα φτιάξετε το πιο νόστιμο κέικ!

Συστατικά

  • 100 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
  • 3 αυγά, μεσαία
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. Arla cream cheese
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για τη φόρμα
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα. 
  2. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, καλύπτουμε με μια διάφανη μεμβράνη, και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 λεπτό. 
  3. Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ τα αυγά, το αλάτι, το τυρί κρέμα και το λιωμένο βούτυρο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη φέτα και τη γραβιέρα, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. 
  5. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 10x30 εκ., μεταφέρουμε μέσα το μείγμα, και το απλώνουμε με την κουτάλα. 
  6. Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά στην πάνω σχάρα. 
  7. Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο, και την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  8. Ξεφορμάρουμε το κέικ, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε. 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ