Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Αντώνης Τσαπατάκης στο Μάντσεστερ

O Αντώνης Τσαπατάκης, συγκλόνισε για ακόμη μια φορά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Μάντσεστερ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης εντυπωσίασε για μια ακόμα φορά και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB4 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παρακολούθησης κολύμβησης στο Μάντσεστερ. Είναι η δεύτερη φορά που κερδίζει μετάλλιο στην πρεμιέρα, φέρνοντας το χρυσό στην Ελλάδα, όπως έκανε και πέρυσι στη Μαδέιρα.

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης τερμάτισε σε 1:39.53 και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στη δεύτερη θέση στα πρώτα 50 μέτρα, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να κατακτήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την ελληνική αποστολή.

Στο πρώτο μισό της κούρσας, ο Ουκρανός Αντρί Ντράπκιν είχε το προβάδισμα με χρόνο 43.65, ενώ ο Αντώνης ακολουθούσε με 44.95. Ωστόσο, στο δεύτερο μισό, ο Τσαπατάκης εντυπωσίασε με την απόδοσή του, αυξάνοντας την ταχύτητά του και καταφέρνοντας να προηγηθεί και να διατηρήσει το προβάδισμά του μέχρι τον τερματισμό.

Με χρόνο 1:39.53, ο Τσαπατάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ο Ντράπκιν κέρδισε το αργυρό με 1:40.83, ενώ το χάλκινο πήγε στον Νίκολας Ριβέρο από την Αργεντινή με 1:46.08.

Χάρη στην εξαιρετική επίδοση του Τσαπατάκη, η Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη της πρόκριση στην κολύμβηση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Ο Τσαπατάκης είχε προκριθεί από τα πρωινά προκριματικά με τον καλύτερο χρόνο 1:36.51 και τώρα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Έτσι, η πορεία του Αντώνη Τσαπατάκη στην κορυφή συνεχίζεται, φέρνοντας δόξα στην Ελλάδα και διαπιστώνοντας την απίστευτη αθλητική του ικανότητα στον χώρο της παραολυμπιακής κολύμβησης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ