Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει διαφορετικά BBQ burger: Με χοιρινά μπριζολάκια - Έρωτας από την πρώτη μπουκιά (βίντεο)

Αυτό το BBQ burger με χοιρινά μπριζολάκια είναι έρωτας με την πρώτη μπουκιά... Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα γίνει το νέο αγαπημένο σας burger!

Συστατικά

  • 2 ψωμάκια για burger
  • ½ κιλό χοιρινά μπριζολάκια, λαιμού, χωρίς κόκαλο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 5 κ.σ. σάλτσα BBQ
  • 2 φέτες τσένταρ
  • 4 φέτες ντομάτας
  • 2 φύλλα iceberg
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα μπριζολάκια στη μέση, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και αφήνουμε να κάψει. 

Κόβουμε τα ψωμάκια εγκάρσια στη μέση, τα μεταφέρουμε στο τηγάνι και τα ψήνουμε μόνο από την εσωτερική πλευρά για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. 

Αφαιρούμε τα ψωμάκια, και ρίχνουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα μπριζολάκια.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα τα μπριζολάκια και από τις 2 πλευρές. 

Προσθέτουμε 3 κ.σ. BBQ sauce και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν τα μπριζολάκια.

Προσθέτουμε το τυρί, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να λιώσει.

Για τη σύνθεση

Μοιράζουμε στα 2 κάτω ψωμάκια την υπόλοιπη BBQ sauce, τα μπριζολάκια με το τυρί, τις φέτες ντομάτας και το iceberg.

Μοιράζουμε τη μαγιονέζα στα πάνω ψωμάκια, κλείνουμε με αυτά τα άλλα 2 ώστε να δημιουργήσουμε τα 2 burgers, και σερβίρουμε.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ