Made in Greece: Γνώρισε το Staramaki, το καλαμάκι που δεν μουλιάζει (εικόνες & βίντεο)

Μια ιδέα νέων απο το Κιλκίς αλλάζει τον τρόπο που πίνουμε τον καφέ μας

Τα πλαστικά καλαμάκια έχουν φύγει οριστικά από τη ζωή μας μετά την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης. Όμως το ερώτημα παραμένει. Με τι θα τα αντικαταστήσουμε; Ποιος είναι ο πιο βιώσιμος τρόπος;

 

 

Κι ενώ πολλοί φαίνεται να δυσφορούν όταν χρησιμοποιούν χάρτινα καλαμάκια, καθώς το χαρτί μουλιάζει γρήγορα, μόλις μετά από κάποια λεπτά, υπάρχει μία εναλλακτική που μας κάνει και να απολαμβάνουμε τον καφέ μας ή το ρόφημά μας περισσότερο και είναι μία πιο βιώσιμη λύση για τον πλανήτη μας.

Facebook

Το staramaki αποτελεί ένα καλαμάκι που είναι φτιαγμένο από σιτάρι, ενώ μάλιστα καλλιεργείται και παράγεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Κιλκίς. Το όνομά του προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων «σιτάρι» και «καλαμάκι».  Η δημιουργία του προϊόντος προέρχεται από το ίδιο το φυσικό στέλεχος σιτηρών. Την έμπνευση για το staramaki αγκάλιασαν ο Συλλόγος Εθελοντών Κιλκίς Omnes, που έχει ασχοληθεί εντατικά και με την στέγαση προσφύγων και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κιλκίς.

 

 

Η φανταστική αυτή ιδέα έχει και συνέχεια! Το staramaki δεν είναι προϊόν προς πώληση. Αντίθετα, η ομάδα που βρίσκεται από πίσω το ανταλλάσσει με υπολείμματα καφέ, με στόχο την υλοποίηση ενός νέου εγχειρήματος. Έτσι, τα υπολείμματα καφέ μετατρέπονται σε πέλλετ και μπρικέτες, το οποίο οι δημιουργοί ονόμασαν «κάφσιμο» (λογοπαίγνιο με τον καφέ). Με τα έσοδα που θα προκύψουν από το νέο εγχείρημα η ομάδα σχεδιάζει να υποστηρίξει ένα νέο μοντέλο κοινωνικής κατοικίας για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ