Θεσσαλονίκη: Η γροθιά του διανομέα στον άτυχο 50χρονο τον σκότωσε ακαριαία - Οι συγκλονιστικές περιγραφές των συγγενών (βίντεο)

Σε βάρος του 27χρονου κατηγορούμενου ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη για θανατηφόρα βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη

Ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί θα οδηγηθεί σήμερα ο 27χρονος διανομέας ο οποίος συνελήφθη μετά τον θάνατο 50χρονου, τον οποίο χτύπησε στη διάρκεια διαπληκτισμού τους, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος του 27χρονου κατηγορούμενου ο εισαγγελέας άσκησε εχθές κακουργηματική δίωξη για θανατηφόρα βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστή εξέταση που διενεργήθηκε στη σορό του θύματος, προέκυψε ότι ο θάνατός του επήλθε "λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων από αναφερόμενο ξυλοδαρμό και πτώση εξ ιδίου ύψους", όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι ο καβγάς μεταξύ των δύο αντρών σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (7/9) έπειτα από παρατήρηση του 50χρονου στον διανομέα, ο οποίος πέρασε με το μηχανάκι του από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Οι δυο τους άρχισαν να μαλώνουν και, τότε, ο διανομέας έριξε γροθιά στον άνδρα, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου την επόμενη ημέρα κατέληξε.

«Του έριξε μπουνιά στο κεφάλι, έφτασε εγκεφαλικά νεκρός στο ΑΧΕΠΑ»

Ο 50χρονος που έχασε τη ζωή του ήταν πατέρας ενός δεκάχρονου παιδιού και η οικογένειά του να είναι συγκλονισμενη από τον τραγικό χαμό του. Όπως ανέφερε ο γαμπρός του θύματος, ο 27χρονος διανομέας "τον χτύπησε πισώπλατα με μπουνιά στο κεφάλι και τον παράτησε αναίσθητο στο πεζοδρόμιο", ενώ στη συνέχεια περιέγραψε όσα έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας.

"Ο γαμπρός μου πήγε μια καθιερωμένη βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας συνάντησε ένα διερχόμενο μηχανάκι από επιχείρηση - ντελίβερι. Του έκανε μια παρατήρηση να μη τρέχει, γιατί στον πεζόδρομο κυκλοφορούν άνθρωποι, παιδάκια, ηλικιωμένοι και είναι πολύ εύκολο να προκληθεί κάποιο ατύχημα", ανέφερε και συνέχισε: "Στην παρατήρηση του γαμπρού μου αντέδρασε με άσχημο τρόπο. Προφανώς του απάντησε και ο γαμπρός μου και σηκώθηκε να φύγει και τότε του κατάφερε χτύπημα πισώπλατο, στο πίσω μέρος του κεφαλιού".

Όπως είπε ο γαμπρός του θύματος, "αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει λιπόθυμος, να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και όταν έφτασε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ να είναι εγκεφαλικά νεκρός, ενώ μετά από λίγες ώρες εξέπνευσε".

"Ηταν πολύ ισχυρό το χτύπημα που δέχθηκε από τον διανομέα. Τον χτύπησε μία ή δύο γροθιές και μετά αποχώρησε από το σημείο. Ο γαμπρός μου δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Το σοκ ήταν μεγάλο. Σε όλους τους πεζοδρομους τα μηχανάκια τρέχουν σαν τρελά και θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν και δεν επιτρέπουν σε κάποιον να τους κάνει μια παρατήρηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου. Είναι σοκαριστικό ότι για μια παρατήρηση ο άνθρωπος δεν ζει", τόνισε.

"Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε αστυνομία στο σημείο, μόνο ένα ασθενοφόρο που τον παρέλαβε. Η αδελφή μου έψαχνε να βρει τον σύζυγό της, καθώς πέρασαν πάρα πολλές ώρες και ψάχνοντας στα νοσοκομεία βρήκε ότι είναι διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ. Μέχρι τότε δεν είχαμε καμιά ενημέρωση. Δεν υπήρχε κόσμος εκείνη την ώρα στο σημείο και απλά τον βρήκαν αναίσθητο κάτω", σημείωσε ο γαμπρός του θύματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ