Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει την πιο νόστιμη τούρτα παγωτό με πραλίνα - Δε μπορείς να αντισταθείς! (βίντεο)

Υπέροχο γλυκό!

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 800 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 800 γρ. πραλίνα φουντουκιού του Άκη

Για τη σύνθεση

  • 800 γρ. κέικ, βανίλια-σοκολάτα
  • 300 γρ. φουντούκια
  • 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού του Άκη

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • 50 γρ. φουντούκια

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε, με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να σφίξει και πάρει την υφή γιαουρτιού.
  2. Προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε για να πάρουμε το μείγμα που έχει μείνει στα τοιχώματα.

Για τη σύνθεση

  1. Καλύπτουμε όλη την εσωτερική επιφάνεια ενός μπολ με διάφανη μεμβράνη.
  2. Κόβουμε το κέικ σε λεπτές φέτες και καλύπτουμε όλο το μπολ εσωτερικά. Βάζουμε τη μισή γέμιση, το 1/3 από τα φουντούκια και το 1/3 από την πραλίνα.
  3. Καλύπτουμε με μία στρώση από το κέικ και προσθέτουμε 1/3 από φουντούκια, 1/3 από την πραλίνα και την υπόλοιπη γέμιση.
  4. Βάζουμε το τελευταίο 1/3 από τα φουντούκια, την υπόλοιπη πραλίνα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κέικ.
  5. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας για να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους και να καλυφθούν τυχόν κενά.
  6. Βάζουμε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες να παγώσει καλά.

Για το σερβίρισμα

  1. Ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Σερβίρουμε με τις λιωμένες κουβερτούρες.

 Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ