Vintage φωτό από το γάμο της αείμνηστης Βίκυς Μοσχολιού με τον Μίμη Δομάζο - Σαν Σήμερα έφυγε η σπουδαία τραγουδίστρια

18 χρόνια χωρίς την Βίκυ Μοσχολιού η οποία έφυγε σαν σήμερα το 2005.

 

Στις 16 Αυγούστου 2005, 18 χρόνια πριν, η Βίκυ Μοσχολιού έφυγε από την ζωή. 

Γεννήθηκε στο Μεταξουργείο, στην Αθήνα, ωστόσο έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Αγία Βαρβάρα. Σε ηλικία 13 ετών άρχισε να εργάζεται σε εργοστάσιο ως κορδελιάστρα.

Αρχικά, δοκίμασε με επιτυχία να πάρει μέρος στην εκπομπή ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη, Χαρούμενα Ταλέντα. Ήταν μόλις 14 χρόνων και ο πατέρας της αρνήθηκε σθεναρά να ξεκινήσει να κάνει ζωντανές εμφανίσεις. Ωστόσο η αρχή έγινε το 1962 μετά από μεσολάβηση της εξαδέλφης της, Έφης Λίντα.

Εμφανίστηκε στην Τριάνα του Βασίλη Χειλά όπου ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης διέκρινε αμέσως τις ικανότητες.

Αργότερα έχοντας μείνει χωρίς δουλειά, θυμήθηκε τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον οποίο ένα χρόνο πριν, το 1961, είχε γνωρίσει σε μια διαδρομή στο λεωφορείο Αθήνα-Αιγάλεω και έτσι ξεκίνησε την καριέρα της.

Καθιερώθηκε το 1964 τραγουδώντας το «Χάθηκε το φεγγάρι» του Σταύρου Ξαρχάκου στην κινηματογραφική ταινία του Ντίνου Δημόπουλου, Λόλα. Τον επόμενο χρόνο το τραγούδι της «Ένα αστέρι πέφτει - πέφτει» έγινε μεγάλη επιτυχία.

Την Πρωτομαγιά του 1967 παντρεύτηκε τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Μίμη Δομάζο με κουμπάρο τον στρατιωτικό της Χούντας Ιωάννη Λαδά. Με το Μίμη Δομάζο απέκτησε δύο κόρες, αλλά το 1979 πήραν διαζύγιο. Έφυγε από τη ζωή το 2005 από καρκίνο, σε ηλικία 62 ετών στο σπίτι της στους Θρακομακεδόνες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ