Πέθανε η Μαρία Ψαθά - Ήταν κόρη του θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά

Το έργο της συνεχίζει η κόρη της και εγγονή του Δημήτρη Ψαθά, Λένα Νίτσου.

Η Μαρία Ψαθά, κόρη του συγγραφέα και δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαθά έφυγε από τη ζωή, όπως έκανε γνωστό μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram ο θεατρικός επιχειρηματίας Πάνος Κατσαρίδης, με τον οποίο συνεργάστηκε στενά για το ανέβασμα της εμβληματικής κωμωδίας «Μαντάμ Σουσού» του 2018 στο Παλλάς σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου στον επώνυμο ρόλο.

Η Μαρία Ψαθά, για δεκαετίες διαχειριζόταν τα πνευματικά δικαιώματα του σπουδαίου έργου που άφησε πίσω ο πατέρας της με σεβασμό και περίσκεψη.

Ίδρυσε εκδοτικό οίκο με το όνομά της από τον οποίο κυκλοφόρησαν πλήθος έργων του Δημήτρη Ψαθά μεταξύ των οποίων και τα «Ζητείται ψεύτης», «Φον Δημητράκης», «Ξύπνα Βασίλη», «Φωνάζει ο κλέφτης», «Ο αχόρταγος», «Μαντάμ Σουσού», «Η Θέμις έχει κέφια», «Στο καρφί και στο πέταλο», «Στου κουφού την πόρτα», «Γη του Πόντου».

Επίσης, συνεργάστηκε με θεατρικούς παραγωγούς, σκηνοθέτες και ηθοποιούς για το ανέβασμα των διαχρονικών έργων του πατέρα της όπως η «Μαντάμ Σουσού», το «Ξύπνα Βασίλη»στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, το «Ζητείται ψεύτης», που ανέβηκε το 2019 στο «Παλλάς» σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια κ.ά.

Το έργο της συνεχίζει η κόρη της και εγγονή του Δημήτρη Ψαθά, Λένα Νίτσου.

Όλες οι φωτό από Eurokinissi

Η ανάρτηση του Πάνου Κατσαρίδη για τον θάνατο της Μαρίας Ψαθά:

 

 

«Θα μπορούσα να γράψω δεκάδες πράγματα γι’ αυτή τη γυναίκα, για όσα ζήσαμε μαζί, για όσα μου εμπιστεύτηκε, για όσα της χρωστάω, για όσα πετύχαμε, για όσα ακόμα ονειρευτήκαμε. Θα μείνω όμως σε μια μόνο λέξη: «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» για να μη χάσει την αξία της στα πολλά λόγια. Αντίο κυρία Μαρία Ψαθά… Κουράγιο Λένα μου. Συνέχισε εσύ τώρα. Όπως θα ήθελε εκείνη»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ