Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τους ηγέτες Βοσνίας, Ρουμανίας και Κροατίας - Μυστική ακόμα η άφιξη Ζελένσκι

Στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις συναντήσεις με τους ηγέτες των Βαλκανίων.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μποργιάνα Κρίστο, τον Ρουμάνο Πρωθυπουργό Ion-Marcel Ciolacu και τον Κροάτη Πρωθυπουργό Andrej Plenkovic, στο πλαίσιο της συνάντησης με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων. Απόψε το βράδυ στις 20:15 θα πραγματοποιηθεί και το δείπνο. Μυστικό παραμένει ακόμα το αν θα παραβρεθεί στην Αθήνα και ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η συνάντηση με την Πρόεδρο της Βοσνίας Ερζογοβίνης

\

Eurokinissi

Η πολυάσχολη μέρα των συναντήσεων άρχισε με την πρόεδρο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μποργιάνα Κρίστο. Ο Έλληνας Πρωθυποργός συζήτησε μαζί της για τις διμερείς σχέσεις και την υποστήριξη της Ελλάδας στα επόμενα βήματα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης προς την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Τι συζητήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας

Eurokinissi

O Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Ρουμάνο ομόλογό του για την βοήθεια της χώρας του για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Συζητήθηκαν ακόμη οι προοπτικές των διμερών σχέσεων με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία, καθώς και η συνεργασία πλαίσιο της Ε.Ε.

Η συνάντηση με τον Κροάτη ομόλογό του μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Eurokinissi

Eurokinissi

Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείπνο με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων στο Μαξίμου - Αναμένεται άφιξη Ζελένσκι - Απούσα η Αλβανία

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ