Η Άση Μπήλιου γράφει για την πανσέληνο στους Ιχθύς στις 31/08/2023: Το «θλιμμένο» φεγγάρι θα υποχρεώσει σε αποφάσεις, αλλαγές και συνειδητοποιήσεις

Αναλυτικά οι αστρολογικές tτης προβλέψεις ...

Πανσέληνος στους Ιχθύς στις 31/08/2023: Το «θλιμμένο» φεγγάρι θα υποχρεώσει σε αποφάσεις, αλλαγές και  συνειδητοποιήσεις 4 ζώδια

Φέτος ο Αύγουστος είναι πολύ γενναιόδωρος με τα φεγγάρια, αφού φιλοξενεί δύο Πανσελήνους. Το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι κόσμησε τον ουρανό την πρώτη μέρα του μήνα και το δεύτερο θα πραγματοποιηθεί την τελευταία του. Στις 31 Αυγούστου 2023 λοιπόν έρχεται η Υπερπανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων και το συναίσθημα (Ιχθύες) θα κοντραριστεί με τη λογική (Παρθένος).

Είναι ένα «θλιμμένο» φεγγάρι (έτσι ονομάζεται η δεύτερη Πανσέληνος που πραγματοποιείται τον ίδιο μήνα), που από τη μία θα αυξήσει τις ευαισθησίες μας, θα έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματά μας και από την άλλη θα μας προσγειώσει απότομα στην πραγματικότητα. Επίσης, με αυτό το φεγγάρι μπορεί να υπάρξουν αναταραχές στις μετεωρολογικές ή γεωφυσικές συνθήκες, μπορεί να έχουμε ατυχήματα που σχετίζονται με τη θάλασσα ή πλημμύρες και γενικότερα θέματα με το υδάτινο στοιχείο, ή να έχουμε πολιτικές εξελίξεις και να έρθουν στην επιφάνεια λάθη του παρελθόντος που ζητούν κάθαρση.

Η δύσκολη επιρροή του Κρόνου

Οι Πανσέληνοι πάντα σχετίζονται με την κορύφωση και το τέλος κάποιων καταστάσεων και οι Ιχθύες είναι το τελευταίο ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση, οπότε αυτό το φεγγάρι μας καλεί να τελειώσουμε, να απελευθερωθούμε από ό,τι μας κρατά πίσω και να προχωρήσουμε. Όχι όμως να ονειροβατούμε και να αντιδρούμε σπασμωδικά και συναισθηματικά, αλλά να κινούμαστε με γνώμονα την ωριμότητα και τα όρια. Βλέπετε η Πανσέληνος είναι σε σύνοδο με τον αυστηρό Κρόνο που δεν συγχωρεί τα λάθη και τις παρορμήσεις.

Αυτή η όψη θέλει να αναλάβουμε την ευθύνη για τα πεπραγμένα μας και για τα επόμενα βήματά μας. Ενώ η ενέργεια των Ιχθύων τείνει να παραδίδεται στη ροή των πραγμάτων και να αφήνεται στη φαντασία και στο όνειρο, η παρουσία του Κρόνου είναι καταλυτική και μας τονίζει την ανάγκη για υπεύθυνη δράση.

Είναι ζωτικής σημασίας λοιπόν να είμαστε ρεαλιστές, να έχουμε επίγνωση των καταστάσεων και να μην επιτρέπουμε στους φόβους ή στους ευσεβείς πόθους να μας οδηγούν. Το φεγγάρι μας ωθεί να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, να βάλουμε τα πράγματα σε σωστές βάσεις και να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον. Αν, για παράδειγμα, έχουμε εξιδανικεύσει πρόσωπα και καταστάσεις ή αν κινούμαστε σε θολά νερά, η Πανσέληνος σε συνεργασία με τον Κρόνο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και η αληθινή υπόσταση των πραγμάτων θα βγει μπροστά μας και μπορεί να σοκαριστούμε και να αγχωθούμε πολύ. Αν επιλέξουμε να στρουθοκαμηλίζουμε, τότε σίγουρα δεν θα είναι προς όφελός μας.

Αν όμως λειτουργήσουμε υπεύθυνα, αν αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και σταματήσουμε τον φαύλο κύκλο που μας βυθίζει, έστω και με ψυχικό κόστος θα μπορέσουμε να κάνουμε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Επίσης, η σύνοδος της Πανσελήνου με τον Κρόνο μπορεί να προκαλέσει περιορισμούς, θλίψη, μελαγχολία και δυσφορία. Έτσι ίσως νιώσουμε ότι είμαστε δυσαρεστημένοι, εσωστρεφείς, πεισματάρηδες και ανειλικρινείς και η αποξένωση από τα άτομα που αγαπάμε μπορεί να μας κοστίσει μια σημαντική σχέση.

Το αίσθημα της μοναξιάς ίσως είναι πολύ έντονο και μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκαταστροφικές σκέψεις και κινήσεις. Χρειάζεται όμως ψυχραιμία και λογική. Ο Κρόνος δεν είναι τιμωρός, αλλά θέλει να αναλάβουμε την ευθύνη για τη ζωή μας και οτιδήποτε μας προβληματίζει. Θέλει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας λύσης αναλαμβάνοντας την ευθύνη και όχι να το παίζουμε θύματα… Ο Κρόνος επίσης λατρεύει τα όρια, οπότε το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να υπάρχουν κάποια όρια που πρέπει να θέσουμε με αυτήν την Πανσέληνο είτε στους άλλους είτε και στον εαυτό μας. Κανένα από τα ζητούμενα του Κρόνου δεν είναι εύκολα, όμως είναι αναγκαία για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε σε υγιείς βάσεις και όχι σε ουτοπικά σενάρια. Και μην ξεχνάμε ότι ο Κρόνος που βρίσκεται στους Ιχθύς είναι σε ανάδρομη πορεία και τα παρελθοντικά μας λάθη έρχονται και ζητούν λύσεις.

Σε… ανάδρομο κλοιό

Εκτός από τον Κρόνο, υπάρχουν και άλλοι πλανήτες που είναι σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία και αυτό έχει τη σημασία του. Με τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα σε ανάδρομη πορεία φαίνεται ότι το βλέμμα μας είναι περισσότερο στραμμένο στο παρελθόν και αυτό μας καθυστερεί από το να κάνουμε βήματα μπροστά. Μπορεί να υπάρχουν έντονες καθυστερήσεις, προβλήματα στην επικοινωνία, εμπόδια και ατυχίες που να μας κάνουν να νιώθουμε αβεβαιότητα. Ίσως αισθανόμαστε ότι κάνουμε κύκλους, ότι κυνηγάμε την ουρά μας και δεν θα είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας και για το τι ακολουθεί. Όμως, αυτή είναι μια περίοδος που πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να τη χρησιμοποιήσουμε για προβληματισμό.

Να κάνουμε την εσωτερική μας αναζήτηση, να βρούμε τι πήγε στραβά και τι δεν λειτουργεί, να πάρουμε αποφάσεις και να ξαναβρούμε την πυξίδα μας. Επίσης, επειδή η διαίσθηση μας θα είναι έντονη με αυτή την Πανσέληνο, καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε το ένστικτό μας και να βλέπουμε πιο ξεκάθαρα τα «σημάδια» που θα μας οδηγήσουν στην κάθαρση και στην απελευθέρωση.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Πάντα όταν έχουμε Πανσέληνο τα φώτα σχηματίζουν αντίθεση, δηλαδή η Σελήνη βρίσκεται απέναντι από τον Ήλιο και στη συγκεκριμένη Πανσέληνο ο Ήλιος βρίσκεται στην Παρθένο και η Σελήνη στους Ιχθύς. Η Πανσέληνος επηρεάζει όλα τα ζώδια σε διαφορετικούς τομείς το καθένα, αλλά η συγκεκριμένη που πραγματοποιείται στις 7 μοίρες και 25 λεπτά των Ιχθύων θα έχει έντονη επιρροή στα μεταβλητά ζώδια, δηλαδή στους Διδύμους, στους Παρθένους, στους Τοξότες και στους Ιχθύς που έχουν γεννηθεί από τις 4 έως τις 10 μοίρες των ζωδίων τους. Αλλά και σε όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια στις συγκεκριμένες μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την Πανσέληνο στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων θα λειτουργήσει σαν ένας προβολέας που θα φωτίσει τη δημόσια εικόνα σας, το επαγγελματικό σας στάτους και προφίλ, τη φήμη, την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σας και το πώς σας αντιμετωπίζουν και θα φέρει στο προσκήνιο τα λάθη και τις επιτυχίες σας, και ανάλογα θα σας επιβραβεύσει ή θα σας φέρει προ των ευθυνών σας. Το φεγγάρι θα επηρεάσει θέματα καριέρας και επαγγελματικής κατεύθυνσης, ενώ εξ αντανακλάσεως θα δημιουργήσει κραδασμούς και σε θέματα σπιτιού και οικογένειας.

Μπορεί λοιπόν να βρεθείτε σε ένα… σταυροδρόμι, να αναρωτιέστε συνεχώς αν αναγνωρίζονται οι κόποι σας, οι προσπάθειες σας και αν οι άλλοι σας αντιμετωπίζουν όπως σας αξίζει και να σκέφτεστε ότι θέλετε κάτι άλλο για τον εαυτό σας. Η σύνοδος της Πανσελήνου με τον ανάδρομο Κρόνο θέλει από εσάς να κάνετε ένα βήμα πίσω, να αξιολογήσετε την επαγγελματική σας πορεία, να εξετάσετε πώς οραματίζεστε το μέλλον σας και να συνειδητοποιήσετε πώς και γιατί έχετε φτάσει σε ένα τέλμα. Είναι οι άλλοι που φταίνε ή εσείς έχετε αφήσει τα περιθώρια να σας χειρίζονται όπως θέλουν; Οι απαντήσεις μπορεί να πυροδοτήσουν την επιθυμία σας να ξεφύγετε απ’ ό,τι σας περιορίζει, αλλά καλό είναι να συγκρατηθείτε λίγο και να μην κάνετε παρορμητικές κινήσεις. Εξάλλου εκτός από τον ανάδρομο Κρόνο που εμπλέκεται με την Πανσέληνο και δεν συμπαθεί τις επιπόλαιες κινήσεις, είναι ανάδρομος και ο κυβερνήτης σας Ερμής που δημιουργεί χάος στη σκέψη σας και δεν ευνοεί τα νέα ξεκινήματα, μέχρι τουλάχιστον τις 15/09 που θα επιστρέψει στην ορθή του πορεία.

Αυτό όμως που μπορείτε να κάνετε είναι να σκεφτείτε, να σχεδιάσετε την πορεία σας, να βρείτε πιο είναι το «σημάδι» που θέλετε να αφήσετε στον κόσμο, να ανακαλύψετε αυτό που σας εκφράζει και μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν να βάλετε μπροστά τα σχέδια σας. Ακούστε την εσωτερική σας φωνή, επαναξιολογήστε την κατεύθυνση της καριέρας σας και της ζωής σας και προσπαθήστε να εναρμονίσετε την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εσάς με αυτή που έχετε εσείς για τον εαυτό σας. Το φεγγάρι αυτό μπορεί να φέρει στην επιφάνεια λάθη του παρελθόντος που έγιναν είτε στην καριέρα σας είτε στο σπίτι και στην οικογένεια και να αγχωθείτε πολύ. Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις θα αυξάνονται και εσείς θα τρέχετε για να τα προλάβετε όλα και να καταφέρετε να ανταποκριθείτε στις έντονες πιέσεις που δέχεστε.

Μπορεί να σας ζητήσουν τα ρέστα είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι και να θέλετε να ρίξετε μαύρη πέτρα πίσω σας… Προσοχή στα συναισθηματικά ξεσπάσματα και αποφύγετε τον ειρωνικό τόνο στα λόγια σας, διότι μπορεί να σας μπλέξει σε καβγάδες και άγονες αντιπαραθέσεις. Η απάντηση είναι μία: ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες πατήστε εδώ.

Διαβάστε την συνέχεια στο Asi Biliou

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ