Αντώνης Αντζολέτος για το «φαινόμενο Κασσελάκη»: Αιφνιδίασε τους πάντες ο 35χρονος αμερικανοτραφής και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε τα social media πήραν «φωτιά» στο άκουσμα της είδησης πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι η πέμπτη υποψηφιότητα που θα ανακοινωθεί επίσημα το Σάββατο στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από την πλατφόρμα με τις θέσεις του που κατέβασε, οι πληροφορίες για τη διεκδίκηση της προεδρίας πήραν «σάρκα και οστά» όταν δήλωσε στα κοινωνικά δίκτυα πως τις προτάσεις που του στέλνουν οι φίλοι σύντομα θα τις εντάξει στο σχέδιό του.

Και για του λόγου το αληθές, χθες με νέα παρέμβασή του ανέγνωσε θέσεις υποστηρικτών του, όπως την ψηφιοποίηση των ραντεβού στα νοσοκομεία ή την επιστροφή της δασοπροστασίας στα δασαρχεία, τις οποίες, όπως είπε, συμπεριέλαβε στην πλατφόρμα του.

«Μόνο μαζί και με σχέδιο θα αναδείξουμε τις λύσεις για το μέλλον των ζωών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γράφει ο  στην Καθημερινή

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή επιστολή του στη νομαρχιακή επιτροπή Χανίων αποτέλεσε τη σφραγίδα για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, δίνοντας ραντεβού με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το απόγευμα στις 7.15 μ.μ. στους τάφους των Βενιζέλων. «Αισθάνομαι την ανάγκη, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, η πρώτη μου δημόσια επαφή να γίνει στον τόπο καταγωγής μου και με τους ανθρώπους του τόπου μου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι γεγονός πως έχει δώσει ένα νέο ενδιαφέρον στην εσωκομματική κούρσα, καθώς αποτελεί μια μεταβλητή που η Εφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας δεν φαίνεται να είχαν υπολογίσει κατά την προεκλογική εκστρατεία τους. Πέρασε κάτω από τα «ραντάρ» τους δημιουργώντας νέα δεδομένα και αλλάζοντας τις ισορροπίες.

Είναι γεγονός πως ο χρόνος που έχει μπροστά του ο κ. Κασσελάκης δεν επαρκεί για να κάνει την καμπάνια την οποία θα ήθελε. Ωστόσο εκτιμάται ότι μετά τη διπλή συντριβή του καλοκαιριού, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη από κάτι νέο. Μπορεί να συνέβαλαν και οι πυρκαγιές, όμως υπάρχουν στελέχη στην Κουμουνδούρου που θεωρούν πως οι υπάρχουσες υποψηφιότητες «έκαναν κοιλιά» μέσα στο καλοκαίρι. Οι επικριτές της υποψηφιότητάς του μιλούν ήδη για μια αποπολιτικοποιημένη συμμετοχή, χωρίς να είναι καν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εφη Αχτσιόγλου είναι μέχρι αυτή την ώρα το φαβορί για την επικράτηση στις 10 Σεπτεμβρίου. Και επειδή έχει καταγραφεί μια ρευστοποίηση των τάσεων όλο το τελευταίο διάστημα, αρκετοί επισημαίνουν πως μπορεί να αλλάξει τις αρχικές στοχεύσεις της. Από το επιτελείο της δεν κάνουν εκτιμήσεις, αλλά σίγουρα αρκετοί στην Κουμουνδούρου δεν απέκλειαν ακόμη και την επικράτηση από τον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας το 50%+1 των ψήφων.

Τη «σφήνα» Κασσελάκη θα μελετήσουν και στο επιτελείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, καθώς στο περιβάλλον του θεωρούσαν πως υπάρχει μια δυναμική που αποτυπώνεται στις περιοδείες και δείχνει πως μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο. Ενδεχομένως η νέα υποψηφιότητα να απασχολεί περισσότερο τον Νίκο Παππά, καθώς η ξεκάθαρη υποστήριξη που έχει ο κ. Κασσελάκης από τον Παύλο Πολάκη καταδεικνύει πως το «μπλοκ» των προεδρικών θα σπάσει για άλλη μία φορά. Η δράση του Χανιώτη βουλευτή, άλλωστε, είναι παράλληλη και δείχνει πως οι τόνοι θα ανέβουν κατακόρυφα. Με ανάρτησή του στα social media επιτέθηκε στην Εφη Αχτσιόγλου για τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Δημήτρη Δανίκα, αναρτώντας φωτογραφία με παλαιότερο άρθρο του δημοσιογράφου εναντίον του.

Θύμισε μάλιστα με ειρωνική διάθεση την αποστροφή της κ. Αχτσιόγλου σε παλαιότερη συνέντευξη, στην οποία είχε αναφέρει: «Να μην αδικούμε τους δημοσιογράφους και να μη μας αδικούν και αυτοί». Η μάχη ήδη φουντώνει, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντάει στο Facebook σε ανάρτηση που αφορά τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ξεκίνησαν ήδη τον βρώμικο πόλεμο».

Η άνοδος στα «σκαλιά» της Κουμουνδούρου   

Μόλις 35 ετών, αμερικανοτραφής και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να αιφνιδιάσει τους πάντες στην Κουμουνδούρου. Η επαφή του με τον ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε μετά τη συμμετοχή που είχε στον τομέα Διαφάνειας του κόμματος. Από εκεί και μετά ξεκίνησε να κάνει «άλματα» στην ιεραρχία της Κουμουνδούρου, καθώς ο Παύλος Πολάκης, ως επικεφαλής τομεάρχης, τον ξεχώρισε για τις ικανότητές του. Προτάθηκε να στελεχώσει το «think tank» και μέσω αυτού έγινε η πρώτη επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα. Τις γνώσεις και τις απόψεις του εκτίμησε από την πρώτη στιγμή ο πρώην πρωθυπουργός και τελικά εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως εκπρόσωπος του απόδημου ελληνισμού μαζί με τον Οθωνα Ηλιόπουλο και τη Νατάσσα Ρωμανού.  

Το κακό εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου και η ανάγκη να βγουν στο προσκήνιο φρέσκα πρόσωπα με επιστημονικό προφίλ οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα να του προτείνει να συμμετάσχει στην εκλογική επιτροπή του κόμματος που ανέλαβε να «τρέξει» όλο τον προεκλογικό αγώνα του Ιουνίου.
Πριν ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβει αρκετά γρήγορα τα «σκαλιά» της Κουμουνδούρου φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα Χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις Διεθνείς Επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Για χρόνια αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα «CVfromGreece».   

Ψάχνοντας στην Κουμουνδούρου για καταξιωμένους επιχειρηματίες που θα συνδράμουν στην προσπάθεια ανοίγματος σε νέα κοινά, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι επιτυχημένες επενδυτικές επιλογές του στον χώρο της ναυτιλίας. Στα 30 του ήταν πλοιοκτήτης και ιδρυτής εταιρείας, της οποίας είχε τη διαχείριση και την εποπτεία δημιουργώντας όλη την υποδομή. Γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1988, κατάγεται από τα Χανιά και είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.    

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ