Κασσελάκης: Πλεονέκτημα ότι γνώριζα τον Μητσοτάκη, επέλεξα τον Τσίπρα - Τι είπε για το "ελληνικό όνειρο" (βίντεο)

O υποψήφιος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του συνέντευξη

Ο κ. Κασσελάκης, μετά την πρώτη του άτυπη συγκέντρωση στα Χανιά, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel. Αναφέρθηκε στο όραμα που έχει για το κόμμα, στον Αλέξη Τσίπρα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι «Δούρειος Ίππος» του Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το γεγονός ότι γνώριζα προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη και επέλεξα τον Αλέξη Τσίπρα είναι πλεονέκτημα για εμάς», είπε επίσης ο κ. Κασσελάκης, αναφερόμενος στο άρθρο του όπου μιλούσε με θετικά λόγια για τον σημερινό πρωθυπουργό.

Για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας είπε ότι «το βασικό είναι να υπάρχει σεβασμός στην Εκκλησία, στον θεσμό της. Να μπορέσει το κράτος να παρέχει υποστήριξη για την περιουσία της Εκκλησίας, αλλά δεν πρέπει ο Έλληνας πολίτης να έχει δημοσίους υπαλλήλους, που είναι εργαζόμενοι σε εκκλησίες. Δεν γίνεται να υπάρχει αυτό σε μοντέρνα ευρωπαϊκή χώρα».

Εξέφρασε την άποψη ότι «πρέπει να υπάρχει ένας μεγάλος δημόσιος πυλώνας για τα κοινωνικά αγαθά», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει «η δημιουργία ενός νέου σχήματος», αλλά «το θέμα είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα εσωτερικά δημοκρατικό».

Διαβάστε ακόμα: Ποιος είναι ο νέος ''Τσίπρας''; Στέφανος Kασσελάκης, γοητευτικός εφοπλιστής, ετών 35 - O νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «από τότε που έγινε πρωθυπουργός δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα κράτος δικαίου, να φέρει λύσεις στον πολίτη. Έχει βάλει ακροδεξιά στοιχεία», συμπληρώνοντας ότι έχει να του μιλήσει από το 2019.

«Το ελληνικό όνειρο δεν θα είναι copy paste του αμερικανικού», είπε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας για την είσοδό του στην εκλογική κούρσα του ΣΥΡΙΖΑ ότι «μου δίνει αυτοπραγμάτωση η αντίδραση του κόσμου».

Διαβάστε ακόμα: Όταν ο Tyler Mcbeth λιοντάρι στο ζώδιο, σύντροφος του Στέφανου Κασσελάκη γιόρτασε τα γενέθλιά του - Με φόντο την Ακρόπολη αγκαλιά με τον υποψήφιο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ