Το eirinika στον Βόλο… αποκλεισμένο στο λιμάνι: Φωτο και βίντεο από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Μαγνησία

Συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Εικόνες βιβλικής καταστροφής από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel στην Μαγνησία. Ήδη δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με τον δήμαρχο του Βόλου Αχιλλέα Μπέο. Η κακοκαιρία έχει χτυπήσει ακόμη σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας.

 

 

Όπως αναφέρει η Ειρήνη Νικολοπούλου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η ίδια και άλλοι 54 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο στο λιμάνι του Βόλου. Η ίδια ζητά να υπάρξει επέμβαση ώστε να εκκενωθεί με ασφάλεια από την πυροσβεστική το εν λόγω ξενοδοχείο.

Το eirinika.gr βρίσκεται αποκλεισμένο στο λιμάνι του Βόλου από όπου και έρχεται συνεχής ενημέρωση.

 

 

Τα grader που έχει βγάλει στους δρόμους ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος για να αντιμετωπίσουν τις ακραίες καταστάσεις που βιώνει η περιοχή, δεν είναι αρκετά μπροστά στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Την ίδια ώρα, υπάρχει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ το βράδυ πλησιάζει.

 

 

Μέσα στις εικόνες των πλημμυρισμέων δρόμων βλέπουμε τα αυτοκίνητα να προσπαθούν να κινηθούν, την ίδια ώρα που σχεδόν καλύπτονται από τα νερά που έχουν κατακλύσει τους δρόμους.

 

 

Νωρίτερα, άνθρωποι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι μέσα σε φαρμακείο με κατεβασμένα τα ηλεκτρικά ρολά. Δυνάμεις της πυροσβεστικής από τη γειτονική πόλη των Τρικάλων προσπάθησαν να τους απεγκλωβίσουν σηκώνοντας τα ρολά.

Διαβάστε επίσης: Βόλος: Ένας νεκρός από την κακοκαιρία «Daniel», έπεσε τοίχος και τον καταπλάκωσε - Απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη (φωτό & βίντεο)

Σοκαρισμένος Γάλλος μετεωρολόγος γράφει: «Θεέ μου»

Ο Νάχελ Μπελγκέρζε είναι Γάλλος μετεωρολόγος ο οποίος ειδικεύεται, σύμφωνα με την προσωπική του ιστοσελίδα, σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σε ανάρτησή του στο X, γράφει «Θεέ μου» όταν διαπιστώνει ότι στη Ζαγορά, στο Πήλιο, έριξε 528 χιλιοστά βροχής μόλις σε 10 ώρες.

«Μια ιστορική πλημμύρα είναι σε εξέλιξη!», σημειώνει.

 

 

Όπως λέει χαρακτηριστικά, παραθέτωντας τα συνολικά δεδομένα των χιλιοστών βροχόπτωσης σε ένα 24ωρο, στη Ζαγορά έριξε 780mm, στην Πορταριά 545mm και στον Βόλο 279mm.

 

Στο έλεος της κακοκαιρίας το Νότιο Πήλιο

Ένας δημότης με κινητικά προβλήματα κινδύνευσε στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής στην Αργαλαστή, ενώ ένα σπίτι κατέρρευσε από την ορμή του χειμάρρου σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, όπως μαθαίνουμε στον Ταχυδρόμο.

Την ίδια ώρα έχουν πλημμυρίσει Μηλινα, Προμυρι, Χόρτο, Αργαλαστή και Πλατανιάς, όπως επίσης σοβαρά προβλήματα υπάρχουν σε Καλά Νερά και Γατζεα.

 

Αποκλεισμένοι άνθρωποι σε ταράτσα στον Βόλο

Τέσσερις άνθρωποι βρέθηκαν αποκλεισμένοι σε ταράτσα του Βόλου με μία από αυτούς να δηλώνει με τρεμάμενη φωνή: “Είμαστε σε ταράτσα 4 άνθρωποι με ένα μικρό παιδί, μούσκεμα και δεν έχουμε βοήθεια από κανέναν”

Το νερό είναι δύο μέτρα, όλα τα σπίτια και τα καταστήματα είναι πλημμυρισμένα και δεν υπάρχει κανείς να μας βοηθήσει” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο δελτίο του ΑΝΤ1 η κα Ελευθερία.

Ακόμη, ζητά βοήθεια και τονίζει πως “η μία κυρία έχει πάθει κρίση πανικού”.

 

 

Το χάος δεν έχει τέλος με τους πυροσβέστες να επιστρατεύουν και φουσκωτό σκάφος κάνοντας κουπί μέσα στους δρόμους του Βόλου για να μπορέσουν να φτάσουν στους εγκλωβισμένους.

Από την πλευρά της, η ηγεσία του Πυροσβευστικού σώματος εφιστά την προσοχή.

Πιο συγκεκριμένα, με μία αυστηρή προειδοποίηση απευθύνθηκε στους πολίτες ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Αρτοποιός, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή LIVE NEWS του MEGA σχετικά με την κακοκαιρία Daniel που πλήττει από τα ξημερώματα τον Βόλο.

Ο κ. Αρτοποιός ξεκαθάρισε ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η μετακίνηση των κατοίκων της Μαγνησίας, καθώς η άσφαλτος έχει διαβρωθεί λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που έχει πέσει, γι’ αυτό πρέπει όλοι να μείνουν στο σπίτι τους.

«Η άσφαλτος έχει διαβρωθεί. Κάθε προσπάθεια σε Μαγνησία και Σποράδες έχει μεγάλο ρίσκο. Γι’ αυτό κατάπιε και το λεωφορείο. Είναι το πιο επικίνδυνο και πρέπει να το ακούσουμε καλά. Έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας. Μείνετε στο σπίτι. Μην υπερεκτιμάτε τις δυνάμεις σας. Ούτε με 4χ4 μπορείτε να μετακινηθείτε. Δεν κινδυνεύετε να εγκλωβιστείτε, αλλά να σας καταπιεί η γη» τόνισε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ