Εντυπωσιακό timelapse από την καταιγίδα που "χτύπησε" την Αττική - Δείτε τη δημιουργία του στρωματοφόρου νέφους (βίντεο)

Δείτε το πέρασμα της κακοκαιριάς Daniel από την Αττική

Τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την Αττική, τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023, κατέγραψε η κάμερα καιρού στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι εικόνες που δημοσιεύονται με τα νέφη και τους κεραυνούς είναι εντυπωσιακές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημιουργία ενός στρωματόμορφου νέφους προς το τέλος του βίντεο, το οποίο δημιουργήθηκε από την καθίζηση ψυχρών αερίων μαζών από την καταιγίδα με κίνηση προς την Πεντέλη.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο καιρού, η κακοκαιρία Daniel που σάρωσε τη χώρα τα τελευταία 24ωρα αφήνοντας πίσω του 4 νεκρούς, αγνοούμενος, αλλά και ανυπολόγιστες καταστροφές, θα παρουσιάσει σταδιακή υποχώρηση από σήμερα Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr,  για σήμερα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο, οι οποίες όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν και έως το βράδυ θα περιοριστούν σημαντικά.

Τα φαινόμενα έως το απόγευμα της Πέμπτης 07/09, θα είναι κατά τόπους έντονα σε: Δυτική Μακεδονία (Γρεβενά), Θεσσαλία (Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα), Στερεά Ελλάδα (Φθιώτιδα, Ευρυτανία).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ