Εφιάλτης για οδηγό στη Φθιώτιδα: Εγκλωβίστηκε για 7,5 ώρες - Ο δρόμος είχε γίνει ποτάμι - Το ευχαριστώ στην ΕΜΑΚ

Ευτυχώς είχε αίσιο τέλος...

Εφιάλτης για 57χρονο οδηγό στην Φθιώτιδα, ο οποίος εγκλωβίστηκε λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια. Ο οδηγός μετέβαινε στην Αθήνα, όταν χωρίς να το καταλάβει πέρασε από τον σταθμό Δομοκό, όπου χτύπησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στο σημείο χρειάστηκε να μείνει για 7,5 ώρες μέχρι να καταφέρουν οι διασώστες της ΕΜΑΚ να τον απεγκλωβίσουν.

Ο ίδιος μίλησε στο LamiaReport και είπε:

«Πολλές φορές πίστεψα ότι δεν θα τα καταφέρω». O κ. Ανδρέου ευχαρίστησε επανειλλημένα τους διασώστες.

«Ο δρόμος φαινόταν ανοιχτός και μάλιστα αισθανόμουνα χαρούμενος γιατί πίστευα ότι είχα διαλέξει την πιο σύντομη διαδρομή για Αθήνα. Ειλικρινά, εντελώς ξαφνικά έχασα το δρόμο και το αυτοκίνητο βρέθηκε μέσα σε νερό με τους χειμάρρους να με παρασύρουν», μας λέει ο 57χρονος και περιγράφει πως κατάφερε να μην παρασυρθεί ακόμη πιο βαθιά στα ρέματα.

«Με πολύ κόπο κατάφερα να ανοίξω την πόρτα του οδηγού και να βγω έξω, όμως το αμάξι άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση από την ορμή των νερών. Με μεγάλη προσπάθεια κατάφερα να ανοίξω και την άλλη πόρτα και το αυτοκίνητο ισορρόπησε αλλά και πάλι παρασυρόταν από τους ορμητικούς χειμάρρους. Μόνο όταν κατάφερα και άνοιξα και το πορτ μπαγκαζ και το αυτοκίνητο πλημμύρισε τελείως, κατάφερε να σταματήσει από το βάρος σε ένα σημείο και τότε ξεκίνησα να καλώ σε βοήθεια…».

Ευτυχώς το κινητό του τηλέφωνο ήταν αρκετό για να του σώσει τη ζω'. Έδωσε μάλιστα και το ακριβές στίγμα μέσω της σχετικής εφαρμογής που έδειχνε με σχετική ακρίβεια που ακριβώς βρισκόταν.

«Έχοντας δεθεί από τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου μου, κατάφερα να πιάσω κάποιους σωλήνες που περνούσαν από κοντά και να ασφαλίσω με αυτές κάπως το αυτοκίνητο. Είπα θα κάνω τα πάντα για να φτάσω στην οικογένειά μου στη γυναίκα μου και το παιδί μου, όταν όμως άρχισε να νυχτώνει είπα δε θα τα καταφέρω. Τότε επικοινώνησα με τους ανθρώπους μου πιστεύοντας ότι δε θα τους ξαναδώ».

«Το ευχαριστώ είναι ελάχιστο. Σε αυτούς τους ανθρώπους που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν άλλους ανθρώπους, αξίζει πάνω από όλα ο σεβασμός», μας λέει συγκινημένος ο κ. Ανδρέου που θέλει μέσω του LamiaReport να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του τόσο στους διασώστες του όσο και σε όσους ενδιαφέρθηκαν για την περιπέτειά του. «Εύχομαι να μη ζήσει άλλος άνθρωπος αυτό που έζησα εγώ», καταλήγει ο κ. Ανδρέου και πραγματικά αυτή είναι και η δική μας ευχή…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ