Κυριάκος Μητσοτάκης: Για αυτοψία στην Καρδίτσα - Πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές

Με τους πληγέντες μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην Καρδίτσα. Προσγειώθηκε στο γήπεδο του Αστέρα Καρδίτσας λίγο μετά τις 10:30 με το ελικόπτερο.

Λίγες στιγμές πριν, πραγματοποίησε πτήση πάνω από τις περιοχές που υπέστησαν τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με εθελοντές διασώστες και πληρώματα του ΕΚΑΒ, αλλά και με πλημμυροπαθείς. Είχαν διασωθεί την προηγούμενη μέρα.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο συντονιστικό κέντρο που έχει στηθεί στη Λάρισα προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Διαβάστε επίσης: Σοκαριστικές οι καταστροφές της κακοκαιρίας Daniel: Απεγκλωβισμοί με τη βοήθεια του στρατού - Μαγνησία, Καρδίτσα και Τρίκαλα στο έλεος

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

Δεν θα πάει στη ΔΕΘ όπως ήταν προγραμματισμένο

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε η αναβολή της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

«Απόλυτη προτεραιότητα του κρατικού μηχανισμού αυτή τη στιγμή είναι η διάσωση και ο απεγκλωβισμός πολιτών από τις περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία και η προστασία των κρίσιμων υποδομών» ήταν το μήνυμα από πηγές του πρωθυπουργού.

Eurokinissi

Eurokinissi

Το Συντονιστικό που στήθηκε στη Λάρισα

Στη Λάρισα έχει στηθεί ένα μεγάλο συντονιστικό κέντρο, ενώ παρόντες είναι και αρκετοί υπουργοί, σε απευθείας γραμμή με την Πολιτική Προστασία και το Μέγαρο Μαξίμου. 

Στόχος είναι ο καλύτερος συντονισμός όλων των δράσεων σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, το οποίο θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας.

Για τον σκοπό αυτόν, κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στη Λάρισα με την ακόλουθη κατανομή έργου:

  • Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες (επιτελείς Εθνικής Άμυνας με επικεφαλής τον διοικητή της Α' Στρατιάς αντιστράτηγο Ι. Τσόπλο, Πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ.)
  • Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ Αναστ. Μάνος)
  • Δίκτυο υδροδότησης (αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος)
  • Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) υπουργός Υποδομών Χρ. Σταϊκούρας, υφυπουργός Ν. Ταχιάος)
  • Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το υπουργείο Τουρισμού)
  • Πρόσβαση και λειτουργία δομών υγείας (υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους)

Eurkinissi

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ