O Άγης Βερούτης γράφει: που ήταν , οι λιμενικοί , δήμοι , περιφέρειες , υπουργεία; Πού ήταν όλοι αυτοί φέτος; διαλύθηκε το συκώτι τους από τα τσίπουρα και τη λούφα;

Βάλτε φρένο!
 

 Άγης Βερούτης 

Αν κάποιος μου έλεγε ότι σε κάποια τριτοκοσμική χώρα κάπου στην Αφρική, με 90% αναλφάβητους, χωρίς σύστημα παιδείας, χωρίς σώματα ασφαλείας, χωρίς αστυνομία, χωρίς λιμενικό σώμα, χωρίς δικαστήρια, χωρίς ελεγκτικές αρχές, κάποιος ηλίθιος πέταξε ένα νέο άνθρωπο από το πλοίο της γραμμής και πνίγηκε στα απόνερα της προπέλας, θα θύμωνα μεν, αλλά θα έλεγα ότι είναι αναμενόμενο: Άγριοι...

Όταν όμως έμαθα ότι αυτό το αποτρόπαιο και ηλίθιο έγκλημα έγινε στην Ελλάδα, μια χώρα που αρέσκεται να καυχιέται ότι είναι μέλος της πιο ανεπτυγμένης ένωσης κρατών στη Γη, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόνο μια φράση ήρθε στο μυαλό μου:
- Ρε, που ζούμε ρε;

Η γλώσσα μας από χιλιάδες χρόνια έχει προβλέψει ότι κάποιος μπορεί να μπει κρυφά [λάθρα] σε ένα μεταφορικό μέσον: αυτός είναι ο "λαθρεπιβάτης”! Δεν θα τον σκοτώσουμε κιόλας γι’ αυτό!

Η λαθραία επιβίβαση δεν είναι καν σοβαρό αδίκημα.

Δεν είναι δα και κανένα ποσό το κόστος ενός εισιτηρίου, €20-€30-€50!

Κανείς μας όμως δεν θα μάθει αν ο συγκεκριμένος νεαρός σκόπευε να πληρώσει στο λογιστήριο του πλοίου, όπως δεκάδες φορές στο παρελθόν έχω κάνει εγώ ο ίδιος σε συνεννόηση με το λοστρόμο στην είσοδο του πλοίου. Δεν θα το μάθουμε γιατί ο νεαρός πνίγηκε στα απόνερα της προπέλας του πλοίου αφού τον έσπρωξε να πέσει ένα κτήνος, και τον άφησε αβοήθητο για να φύγει βιαστικά το πλοίο ένα άλλο κτήνος, που παρίστανε τον Καπετάνιο (τίτλος τιμής στη ναυτική χώρα μας αιώνες τώρα, ανάρμοστος για τον συγκεκριμένο). Αυτουνού πρέπει να του αφαιρεθεί η άδεια. Χτες!

Και οι λιμενικοί υπάλληλοι πού ήταν εκείνη τη χρονική στιγμή του φόνου; Έπιναν τσίπουρα ή έτρωγαν τοστ στο Έβερεστ;

Γιατί άφησαν το πλοίο να φύγει και το κάλεσαν πίσω μετά από ώρα, αντί να το σταματήσουν επί τόπου και να βγάλουν από το νερό το δύστυχο που πέταξαν οι υπαλληλοι του πλοίου πριν πνιγεί; Ακόμα και ο πνιγμένος για 5-6 λεπτά μετά τον πνιγμό μπορεί να τον επαναφέρει στη ζωή κάποιος που ξέρει πρώτες βοήθειες ναυαγοσωστικής! Ένας λιμενικός δηλαδή!

Δεν μπορεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και από τα μεγαλύτερα λιμάνια του πλανήτη να είναι αφύλακτο!

Θυμάμαι πριν λίγες βδομάδες που πήγα να παραλάβω την κόρη μου ερχόμενη στον Πειραιά από τις ολιγοήμερες διακοπές της, όταν πάρκαρα το αυτοκίνητο σε μια θέση στάθμευσης καμιά εκατοστή μέτρα από το ντόκο και στο πλάι της εξόδου του πλοίου. Σχεδόν αμέσως ήρθε ένας λιμενικός μποντιμπίλντερ σαν τον Μίστερ Ολύμπια και μου είπε επιτακτικά "πάρτο από δω!”. Όταν τόλμησα να ρωτήσω γιατί δεν ισχύουν οι προκαθορισμένες θέσεις στάθμευσης, με πλησίασε απειλητικά και μου είπε "επειδή το λέω εγώ!". Και καλώς έκανε. Αυτή είναι η δουλειά του!

Υποπτεύομαι ούτε ο συγκεκριμένος ούτε οι συνάδελφοί του βρίσκονταν στον τόπο του εγκλήματος όταν έπνιξαν το νεαρό! Μάλλον θα ήταν σε κανένα Έβερεστ, ή έστω στο γυμναστήριο... Αν ήταν στην επιβίβαση, στη θέση που τους πληρώνουμε ως φορολογούμενοι να βρίσκονται, ούτε θα τόλμαγε ο δολοφόνος να πετάξει στη θάλασσα το νεαρό, ούτε θα έφευγε ο καπετάνιος αφήνοντας το νεκρό να τον βρούνε άλλοι!

Πόσο μεγαλύτερο φτύσιμο μπορεί να φτύσει τους πολίτες μια κυβέρνηση, ένα κράτος, από το να βγαίνει ο Υπουργός Ναυτιλίας και να κατηγορεί το θύμα;

Αντί να δώσει εντολή άμεσα να τεθούν σε αργία άνευ αποδοχών όλοι όσοι λιμενικοί είχαν βάρδια στο λιμάνι την ώρα του φόνου και να καρατομήσει ΑΜΕΣΑ όλη την σειρά ηγεσίας του λιμενικού προληπτικά, διότι προάγει τη λούφα, τη μαγκιά και την αγένεια απέναντι στους πολίτες, αλλά και τη συνενοχή στο έγκλημα του νέου παιδιού!

Αυτό από μόνο του θα αρκούσε να είναι κάθε Έλληνας πολίτης θυμωμένος με την κυβέρνηση!
Μόνο αυτό να είχε γίνει!

Αν δεν είχαμε και τις φωτιές που έκαψαν ανεξέλεγκτες για 11 μέρες τον Έβρο, και αν δεν είχαμε και τις πλημμύρες που έπνιξαν πόλεις ολόκληρες στην κεντρική Ελλάδα!

Ποιοι θα έπρεπε να κόβουν αντιπυρικές ζώνες μέσα στα δάση κάθε χειμώνα, να καθαρίζουν τα ξερόκλαδα κάθε άνοιξη, να ξεβουλώνουν τις σχάρες ομβρίων και να καθαρίζουν τα ρέματα τα καλοκαίρια; Οι δήμοι; Οι περιφέρειες; Τα υπουργεία;

Πού ήταν όλοι αυτοί φέτος; Μήπως έχει διαλυθεί το συκώτι τους από τα τσίπουρα και τη λούφα!

Ε, όλοι αυτοί: σπίτια τους ή στον εισαγγελέα!

Δεν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση που απλώς έχει κάνει κάποιες αλλαγές στα υπουργικά πόστα, να έχει τέτοια εξοργιστικά αποτελέσματα σε τόσο λίγο χρόνο!

Και μάλιστα χωρίς αντιπολίτευση!
Χωρίς αντιπολίτευση!
Είναι ασυγχώρητο!

Κάποιοι πρέπει να τιμωρηθούν!

Βάλτε φρένο!
Δεν γίνεται αλλιώς!

Δεν υπάρχει κανείς άλλος να το κάνει!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ