Στη Λιβύη η πρωτοφανής κακοκαιρία Daniel - 150 οι νεκροί, εκατομμύρια οι ζημιές

Ανυπολόγιστος ο ανθρώπινος πόνος

Στους 150 ανήλθαν οι νεκροί από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι κατακλυσμιαίες βροχές στην Λιβύη.

«Τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών που προκάλεσε η καταιγίδα Daniel στην Ντέρνα, στις περιοχές του Τζαμπάρ Αλ-Αχνταρ και στα προάστια του Αλ-Μαρζ» στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε ο Μοχάμεντ Μασούντ, εκπρόσωπος της παράλληλης κυβέρνησης με έδρα την Βεγγάζη.

Η κακοκαιρία Daniel η οποία χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς «ακραίο φαινόμενο ως προς την ποσότητα του όγκου βροχής» έπληξε τις τελευταίες ημέρες την Ελλάδα, την Τουρκία και την Βουλγαρία προκαλώντας τον θάνατο 27 ανθρώπων.

Η καταιγίδα προκάλεσε επίσης «σημαντικές υλικές ζημιές στις υποδομές και σε περιουσίες», σύμφωνα με τον ίδιο.

Η καταιγίδα συνέχισε το καταστροφικό της έργο πλήττωντας την ανατολική περιοχή της Λιβύης χθες το απόγευμα και κυρίως τις παραλιακές πόλεις Τζαμπάλ αλ-Αχνταρ και την Βεγγάζη όπου επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας. Η περιοχή είχε ήδη πληγεί από κατακλυσμιαίες βροχές εδώ και μερικές ημέρες.

Διαβάστε επίσης: Ο εφιάλτης «Daniel» στη Θεσσαλία: 1.096 χιλιοστά βροχής στη Ζαγορά- 884 στην Πορταριά, 762 στην Πεζούλα Καρδίτσας- Δείτε πίνακα του meteo

Διασώστες σπεύδουν στην Ντέρνα, πόλη των 100.000 κατοίκων, που διαρρέεται από ποτάμι.

Εννέα στρατιώτες αγνοούνται, ενώ η Ντέρνα έχει κηρυχτεί σε τόπο φυσικής καταστροφής

Εκατοντάδες κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε δυσπρόσιτες ζώνες, ενώ διασώστες και στρατός προσπαθούν να επιχειρήσουν στις πληγείσες περιοχές.

Στα βίντεο κατοίκων των πόλεων της ανατολικής Λιβύης, όπως η Ντέρνα και η Αλ Μπάιντα και μικρότερων κοινοτήτων γίνεται εμφανές το μέγεθος της καταστροφής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ