Πρόστιμο στην πρώην Μις Ρωσία και κληρονόμο της βότκας Smirnoff - Την τσάκωσε ακτιβιστής να μιλάει στο τηλέφωνο ενώ οδηγούσε (φωτό)

Παραβίασε τον ΚΟΚ και το πλήρωσε!

Στη Marinika Smirnova επιβλήθηκε πρόστιμο της τάξεως των 1.000 αγγλικών λιρών, καθώς ένας ακτιβιστής για την οδική ασφάλεια την έπιασε να οδηγεί στο Χάιντ Παρκ, ενώ μιλούσε στο τηλέφωνό της.

Πιο συγκεκριμένα, ο YouTuber "CyclingMikey".την εντόπισε να οδηγεί την πανάκριβη porche της χωρίς να έχει όλη την προσοχή της στον δρόμο, όπως και θα έπρεπε.

Το δικαστήριο Lavender Hill Magistrates' Court επέβαλε πρόστιμο στη Ρωσίδα κληρονόμο, η οποία δεν παρέστη στο δικαστήριο.

Το ποσό που καλείται να πληρώσει ανέρχεται στις 1.000 περίπου λίρες Αγγλίας.

Αναλυτικά πρέπει να πληρώσει £220 συν £620 έξοδα και την προσαύξηση £88.

Ο 50χρονος Michael Van Erp, όπως είναι το πραγματκό όνομα του YouTuber οδηγούσε το ποδήλατό του μέσα στο βασιλικό πάρκο 350 στρεμμάτων, όταν είδε τη Smirnova στο τιμόνι της κόκκινης Porsche 911 Targa 4S 3,8 λίτρων, η οποία έχει την εξατομικευμένη πινακίδα "SM11NOV".

Ο ίδιος ανέφερε: "Είδα τη φωτισμένη οθόνη του τηλεφώνου και κάποιες αλλαγές στις εφαρμογές στις οποίες πλοηγούνταν. Καθώς έσκυψα προς τα μέσα, η γυναίκα οδηγός άφησε το τηλέφωνο στην άκρη και με κοίταξε - ένα περιφρονητικό βλέμμα και δεν την κατηγορώ γι' αυτό. Δεν αναγνώρισα την οδηγό, αλλά έκτοτε την έψαξα και είναι λίγο διάσημη. Ψάχνω για την οδική συμπεριφορά, όχι για συγκεκριμένους ανθρώπους ή συγκεκριμένα αυτοκίνητα, αν και θαυμάζω την καλή προσωπική της πινακίδα".

Η Smirnova δεν ανταποκρίθηκε στην προσφορά της αστυνομίας για την επιβολή σταθερού προστίμου και ζήτησε να αναβληθεί η δίκη, καθώς βρισκόταν εκτός συνόρων.

Ωστόσο, αυτό απορρίφθηκε από τους δικαστές, οι οποίοι την καταδίκασαν. Ο πρόεδρος της έδρας John Soones δήλωσε: "Το τηλέφωνο ήταν στο χέρι της και θεωρούμε ότι το χρησιμοποιούσε".

Ο δικαστής, μάλιστα, επέναισε τον YouTuber, λέγοντας μετά την ολοκλήρωση της δίκης: "Αυτό που κάνεις είναι λογικό και βοηθάς την αστυνομία στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων".

Ποια είναι η Marinika Smirnova

Η Smirnova είναι κόρη της σοβιετικής πρωταθλήτριας γυμναστικής Elena Kolesnikova και ανιψιά του Pierre Smirnoff - ενός από τους αδελφούς Smirnoff που ήταν επίσημοι προμηθευτές της βότκας Smirnoff στην αυλή του αυτοκράτορα Νικόλαου Β'.

Στο παρελθόν έχει συνδεθεί το όνομά της με celebrities όπως ο Johnny Depp και ο Jonathan Rhys Meyers. Επιπλέον, είχε λάβει μέρος στο ριάλιτι "Meet the Russians" το 2013, καταγράφοντας τη ζωή των πλούσιων Ρώσων στο Λονδίνο.

Ο YouTuber CyclingMikey δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφει κάποιο επώνυμο πρόσωπο να παραβιάζει τους κανόνες οδήγησης. Στο παρελθόν είχε "καρφώσει" κι άλλους, όπως ο σκηνοθέτης Guy Ritchie, στον οποίο απαγορεύτηκε η οδήγηση για έξι μήνες τον Ιούλιο του 2020.

Επιπλέον έχει πιάσει και τον Chris Eubank να περνάει με κόκκινο φανάρι στο Hyde Park και βοήθησε επίσης να ασκηθεί δίωξη κατά του Frank Lampard, επειδή φέρεται να χρησιμοποίησε το τηλέφωνό του πίσω από το τιμόνι της Mercedes G wagon του αξίας 250.000 λιρών τον Απρίλιο του 2021.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ