Γιάννος Κρανιδιώτης: 24 χρόνια μετά την τραγωδία με το Falcon - Το χρονικό της μοιραίας πτήσης, η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ (βίντεο)

«Ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξε άοκνος διπλωμάτης και οραματιστής πολιτικός» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον Γιάννο Κρανιδιώτη που έχασε τη ζωή του, το 1999

Γιάννος Κρανιδιώτης: 24 χρόνια μετά την τραγωδία με το Falcon: Το χρονικό της μοιραίας πτήσης (βίντεο)

Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου του 1999, όταν έχασε τη ζωή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας μαζί με ακόμα πέντε ανθρώπους ταξιδεύοντας στο Βουκουρέστι με υπηρεσιακό αεροσκάφος τύπου Φάλκον

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα 24 χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από την τραγική απώλεια του Γιάννου Κρανιδιώτη.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξε άοκνος διπλωμάτης και οραματιστής πολιτικός. Ως ένας από τους θιασώτες της διεύρυνσης και εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε εργαστεί με διορατικότητα για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία φέρει τη σφραγίδα του. Η πρωτοπόρος σκέψη του Γιάννου Κρανιδιώτη παραμένει, μέχρι σήμερα, πυξίδα για την ελληνική διπλωματία, καθώς άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην ελληνική εξωτερική πολιτική».

Το χρονικό

Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου του 1999, όταν έχασε τη ζωή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας μαζί με ακόμα πέντε ανθρώπους ταξιδεύοντας στο Βουκουρέστι με υπηρεσιακό αεροσκάφος τύπου Φάλκον.

 

Ο Γιάννος Κρανιδιώτης, μετέβαινε στο Βουκουρέστι, προκειμένου να λάβει μέρος σε Διαβαλκανική Διάσκεψη Υπουργών Εξωτερικών.

falkon1

Είκοσι λεπτά πριν την προσγείωση, σφοδρές αναταράξεις προκάλεσαν απότομη απώλεια ύψους του αεροσκάφους, από τα 25.000 στα 5.000 πόδια.

Διαβάστε ακόμα: Έφυγε από την ζωή ο Γ. Παπαδόπουλος - Από τους επιζήσαντες στην μοιραία πτήση με Γιάννο Κρανιδιώτη

Αποτέλεσμα ήταν να βρουν τραγικό θάνατο οι έξι από τους 13 επιβαίνοντες που εκείνη την ώρα δεν ήταν δεμένοι στις θέσεις τους. Πέραν του Γιάννου Κρανιδιώτη, στην μοιραία πτήση έχασαν επίσης τη ζωή τους ο γιος του Νικόλας, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Πανταζόπουλος (ΕΡΤ) και Νίνα Ασημακοπούλου ( ΕΡΑ), ο εικονολήπτης Παναγιώτης Πούλος (ΕΡΤ), ο συνοδός της φρουράς του, αστυνόμος Νίκος Ασημακόπουλος και ο μηχανικός του αεροσκάφους Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ