ΣΥΡΙΖΑ - Εκλογές: Κοσμοσυρροή στις κάλπες - Πάνω από 70.000 μέλη έχουν ψηφίσει (βίντεο)

Πως εξελίσσεται η διαδικασία της ψηφοφορίας

Τεράστια είναι η συμμετοχή του κόσμου στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Κουμουνδούρου, μέχρι τις 14:00 το πρωί είχαν ψηφίσει 70.000 άτομα. Από αυτά, τα 16.000 είναι νέα μέλη, ένα εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 25%. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα το 25% των ψηφισάντων είναι νέα μέλη που εγγράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουν, καταβάλλοντας και το σχετικό αντίτιμο.

Πολιτικά, αυτή η «αιμοδοσία» μένει να φανεί ποιον θα ευνοήσει, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν θα ψηφίσει μόνο ένα κομματικό απαράτ αλλά ένα διευρυμένο σώμα από την κοινωνία.

Σίγουρα πάντως το ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλο, όπως δείχνουν τα στοιχεία, πολλώ δε μάλλον όταν μέχρι την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη, ελάχιστα είχε απασχολήσει.

 

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να έχει αποδοχή εκτός ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και σε όσους δήλωναν ότι θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν. Από την άλλη η Έφη Αχτσιόγλου σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση έχει προβάδισμα στο γενικό κοινό.

Στις 11 το βράδυ ασφαλές αποτέλεσμα
Γύρω στις 11 το βράδυ θα γνωρίζουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει νέο αρχηγό από σήμερα ή θα χρειαστεί και β΄γύρος στις 24 Σεπτεμβρίου.
Στο δεύτερο γύρο κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις επιλογές που θα γίνουν καθώς οι ρόλοι και το πολιτικό μέλλον του καθενός δεν καθορίζεται από την επόμενη ημέρα της εκλογής προέδρου.

Ο νέος ή η νέα πρόεδρος θα έχει μπροστά του ένα κρίσιμο Συνέδριο για το οποίο κανείς σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να προδικάσει ούτε τη σύνθεσή του ούτε όμως και τις αποφάσεις του για ζητήματα που έχουν ήδη μπει στο τραπέζι με κορυφαίο την ανάδειξη του γραμματέα από τους συνέδρους και όχι από την ΚΕ.

Ψήφισε η Εφη Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει δυναμικά -Από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει
Λίγο πριν από τις 10:30 η Εφη Αχτσιόγλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι.

Εξερχόμενη του εκλογικού κέντρου η Εφη Αχτσιόγλου δήλωσε «σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα, μία μέρα δημοκρατικής συμμετοχής, ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, ανανέωσης της σύγχρονης Αριστεράς.Σημαντική ημέρα για τους προοδευτικούς ανθρώπους αυτού του τόπου. Χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει δυναμικά. Θα ανταποκριθούμε στο αίτημά τους για μία καλύτερη ζωή, με ισότητα, ασφάλεια και δικαιοσύνη. Χθες ο κ.Μητσοτάκης μας είπε πως το σχέδιο του για τα επόμενα χρόνια είναι να επιβιώσουμε. Δεν θα πάρουμε. Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει».

Ψήφισε ο Νίκος Παππάς: Σήμερα αλλάζουμε, χτίζουμε την παράταξη της νίκης
«Σήμερα ψηφίζουμε, σήμερα αλλάζουμε», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής.

«Συμμετέχουμε», τόνισε ο κ. Παππάς, «για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη, για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδια του. Για να υπερασπιστούμε τη χώρα από τη ΙΧ εξωτερική πολιτική του». «Για να ξεκινήσουμε», σημείωσε, «μια ενωτική πορεία προς τον μετασχηματισμό, μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα "χυλό" χωρίς λογοδοσία, μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα με κλειστές πόρτες».
Καταληκτικά ο κ. Παππάς ανέφερε: «Κάνουμε τα ανοίγματα μας, χτίζουμε την ανοικτή δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας, χτίζουμε την παράταξη της νίκης».

 

 

Φάμελλος: «Για το μέλλον μας ψηφίζουμε, όχι μόνο για τη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο Σωκράτης Φάμελλος άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για το μέλλον μας ψηφίζουμε, όχι μόνο για τη θέση του Προέδρου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φάμελλος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τζουμάκας: Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη και την Αριστερά
Στην Καλλιθέα ψήφισε ο Στέφανος Τζουμάκας, στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη και την Αριστερά και έχουμε μεγάλη δυνατότητα ακόμα μέχρι το βράδυ πάρα πολλοί φίλοι και μέλη να λάβουν μέρος στη διαδικασία της εκλογής, να έχουμε μεγάλη συμμετοχή γιατί το θεωρώ σημαντικό, γιατί πρέπει να αλλάξουμε πορεία».

Τσακαλώτος: Σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κοινωνία, τον κόσμο της Αριστεράς
«Είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς», ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο Νέας Ιωνίας.

Κασσελάκης: Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο
«Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο», ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης σε δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου.

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε πραγματικά συγκινημένος «από την κοσμοσυρροή σήμερα». «Πάρα πολύς κόσμος, είπε, συστήνοντας υπομονή σε όσους περιμένουν στις ουρές για να ψηφίσουν. «Είναι απρόσμενη η προσέλευση αλλά αξίζει τον κόπο γιατί η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο, μια προοδευτική κυβέρνηση που βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο και ξέρει να διαχειρίζεται το μέλλον του τόπου, τους πόρους του τόπου και να λύνει τα προβλήματα του τόπου», είπε. «Μια σύγχρονη πατριωτική κυβερνώσα αριστερά», συνέχισε, προσθέτοντας: «αυτό είναι το όραμά μου, αυτό φαίνεται να βλέπει ο κόσμος και να ανταποκρίνεται». Ο κ. Κασσελάκης ολοκλήρωσε τη δήλωση του αναφέροντας: «Ψηφίστε σήμερα, για όποιον θέλετε αλλά ψηφίστε. Και από αύριο ενωμένοι συνεχίζουμε μαζί. Και με τη νίκη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ