Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου και Συμεών Διαμαντίδης: Ας δούμε τα βίντεο με τους προέδρους των δύο σημαντικότερων επιμελητηρίων Ελλάδος

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ και ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ μιλούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις

Η Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου, πρόεδρος του ΕΒΕΑ και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού αναφέρθηκε σε στοιχεία έρευνας που έκανε το ΕΒΕΑ σε περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις.

«9 στις 10 επιχειρήσεις αύξησαν ή διατήρησαν το προσωπικό, αλλά μόνο 3 στις 10 βρήκαν το προσωπικό που ήθελαν», τόνισε η Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου στο στούντιο της Ναυτεμπορικής από την 87η ΔΕΘ και στη Νικόλ Λειβαράδη. 

Η κ. Εφραίμογλου ωστόσο επεσήμανε πως «όσο μικραίνει ο τζίρος των επιχειρήσεων (τζίρος 250.000 ευρώ και κάτω), τόσο δυσκολεύονται».

Διαμαντίδης (Πρόεδρος ΣΕΒΕ): Να καταγραφούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων και να εκπαιδευτούν οι άνεργοι

«Πρέπει να γίνει μια καταγραφή κατά τόπους μέσω ΓΕΜΗ τις ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό».

Στο στούντιο της Ναυτεμπορικής από την 87η ΔΕΘ τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο μίλησε ο Συμεών Διαμαντίδης, Πρόεδρος ΣΕΒΕ, Πρόεδρος ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ.

Ο κ. Διαμαντίδης παραδέχθηκε πως οι επιχειρήσεις έχουν ελλείψεις σ’ όλους τους τομείς όσον αφορά το προσωπικό.

«Εμείς έχουμε λύσει όμως αυτό το θέμα εδώ και 5 χρόνια γιατί φτιάξαμε μια σχολή εκπαίδευσης των ανέργων της περιοχής μας στην εκμάθηση της ραφής διχτυών. Εξειδικευμένοι εργαζόμενοι διδάσκουν στους ανέργους της περιοχής μας κι εμείς τους προσλαμβάνουμε».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ