Topwoman η Χριστιάννα Βαρδινογιάννη: Η νέα πρόεδρος του συλλόγου ''Ελπίδα'' στη θέση της αείμνηστης μητέρας της, Μαριάννας (φωτό)

Η νέα πρόεδρος του Συλλόγου....

Δύο μήνες περίπου από τον θάνατο της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη,  η επίσημη σελίδα του Σωματείου «Ελπίδα» ανακοίνωσε με ποστ της στο Instagram ότι νέα πρόεδρος αναλαμβάνει η κόρη της, Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση στο Instagram έγραφε: «Το Δ.Σ. του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο ανακοινώνει ότι νέα πρόεδρος του Σωματείου εξελέγη η κυρία Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη, μέλος του Σωματείου επί σειρά ετών. Η κυρία Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη θα συνεχίσει, μαζί με όλα τα μέλη του Συλλόγου, τον ιερό αγώνα στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους, ακολουθώντας το όραμα και τις αξίες της αείμνηστης Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, πάνω στα οποία θεμελιώθηκε το έργο μας».

 

Δείτε επίσης: Σωματείο «Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»: Στη μνήμη της ιδρύτριας, Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

Η Ινώ Κωνσταντοπούλου γράφει ως στενή συνεργάτιδα της Μαριάννας Βαρδή Βαρδινογιάννη: Αποχαιρετώντας ένα πραγματικό ηγέτη

Ποια είναι η Χριστιάννα Βαρδινογιάννη

Η Χριστιάνα Βαρδινογιάννη είναι κόρη της Μαριάννας και του Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Γουλανδρή και έχουν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά, τον Γιάννη, την Μαριάννα και την Μαριέττα.

Η Χριστιάνα Βαρδινογιάννη ασχολείται με τις επιχειρήσεις και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και σπάνια κάνει δημόσιες εμφανίσεις.

Ο σύλλογος Ελπίδα 

Το 1990 η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ίδρυσε το Σύλλογο Φίλων των Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» με στόχο τη βοήθεια και τη στήριξη παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και των οικογενειών τους.

Από τότε μέχρι σήμερα με τις πρωτοβουλίες της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τον ελληνικό λαό και να κινητοποιήσει σημαντικές προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό, τον επιχειρηματικό και τον πολιτικό χώρο, ώστε να συμβάλουν στην πραγματοποίηση των στόχων του Συλλόγου.

Με τη διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων, δημοπρασιών έργων τέχνης, χριστουγεννιάτικων παζαριών, κ.ά., με την προσωπική της συνεισφορά και τις δωρεές που προσφέρθηκαν στην «ΕΛΠΙΔΑ», η κυρία Βαρδινογιάννη κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» είχε πραγματοποιήσει τα εξής:
• Την ίδρυση και τον εξοπλισμό της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» στην οποία έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί 800 επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις.
• Την ανέγερση και τον εξοπλισμό του σύγχρονου πενταόροφου Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ», κοντά στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Ο Ξενώνας εγκαινιάστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1999, και φιλοξενεί παιδιά που υποβάλλονται σε θεραπεία στη Μονάδα Μεταμόσχευσης μαζί με τις οικογένειες τους. Ο Ξενώνας του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» δέχεται επίσης παιδιά με καρκίνο από τις Βαλκανικές χώρες και άλλες περιοχές της Μεσογείου. Μέχρι στιγμής έχουν φιλοξενηθεί περίπου 2000 οικογένειες .
• Τη διοργάνωση του Α Ευρωπαϊκού Συνεδρίου (Αθήνα – Μάρτιος 1994) με θέμα «Ευρώπη με ανθρώπινο πρόσωπο – Βοήθεια στο άρρωστο Παιδί», υπό την αιγίδα του τότε Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Padraig Flynn. Στόχοι του Συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή εμπειριών, η καθιέρωση δικτύου συλλόγων με στόχους ίδιους με εκείνους της «ΕΛΠΙΔΑΣ», και η καθιέρωση διαλόγου και συνεργασίας με αντίστοιχα Ευρωπαϊκά ιδρύματα.
• Τη θεσμοθέτηση των ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ «ΕΛΠΙΔΑ», υπό την αιγίδα του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Padraig Flynn, με σκοπό τη στήριξη και συνεργασία κοινωνικών οργανισμών, στην προσπάθειά τους να λύσουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με καρκίνο. Τα βραβεία «ΕΛΠΙΔΑ» απονέμονται κάθε τέσσερα χρόνια και περιλαμβάνουν χρηματικό έπαθλο. Τα πρώτα Ευρωπαϊκά Βραβεία «ΕΛΠΙΔΑ» απονεμήθηκαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλου, στις 11 Μαρτίου 1996, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής Αθηνών.
• Τη διοργάνωση επετειακής εκδήλωσης για τα «10 χρόνια λειτουργίας της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών (Μ.Μ.Μ.Ο)» στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», καθώς και επιστημονικής ημερίδας με θέμα “Μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων”, που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 24 Νοεμβρίου 2003. Σκοπός της επετειακής εκδήλωσης, στην οποία παρευρέθη ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας , κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ήταν η απονομή φόρου τιμής σε όλους όσους τάχθηκαν στο μεγάλο σκοπό του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και συνέβαλαν στην υλοποίηση και λειτουργία της Μ.Μ.Μ.Ο και του Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ