Ανδρέας Δρυμιώτης: Ο Κασσελάκης έχει όλο το πακέτο - Τo ερώτημα είναι αν κάνει για τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ θα ταίριαζε περισσότερο, να ανησυχεί ο Ανδρουλάκης (βίντεο)

Θα πάρει ένα μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ο Ανδρέας Δρυμιώτης

Ο εκλογικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ έκανε λόγο για «ιστορική ημέρα» στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στον β' γύρο των εκλογών για την προεδρία του κόμματος.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε στην εκπομπή «Συνδέσεις», κάθε κίνηση και εμφάνιση του κ. Κασσελάκη είναι «η επιτομή της επικοινωνίας».

Τα μηνύματα από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

«Το γεγονός ότι δύο προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς πήραν από 8% ο καθένας, δείχνει την πραγματική απογοήτευση του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον ίδιο όπως τον ξέραμε. Γι’ αυτό και ανέδειξαν κάτι καινούργιο, το οποίο τους δίνει την ελπίδα ότι θα ανακάμψουν. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ «μίλησαν», αλλά η απήχηση του στην υπόλοιπη κοινωνία, έπεται να φανεί στις πρώτες δημοσκοπήσεις», είπε ο αναλυτής.

«Κοιτάχτε, κακά τα ψέματα, ο Κασσελάκης έχει όλο το πακέτο. Είναι ωραίος, μιλάει πολύ καλά αγγλικά, είναι, παρουσιάσιμος, η ερώτηση μου είναι αν κάνει για τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή αν ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία θα ταίριαζε πιο πολύ στο προφίλ πλούσιος και αυτοδημιούργητος», είπε ο Ανδρέας Δρυμιώτης και απαντώντας σε ερώτηση εάν βλέπει ομοιότητες με το 1996, και τον Κώστα Σημίτη είπε: «Είχε πιο τεχνοκρατική προσέγγιση. Καθηγητής με ακαδημαϊκό προφίλ ταίριαζε στο ΠΑΣΟΚ που είχε γαλουχηθεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ ο Σημίτης είχε διατελέσει και υπουργός. Δεν ήταν ξένος προς το ΠΑΣΟΚ αλλά από την αρχή ένα από τα στελέχη του».

Αυτός που πρέπει να ανησυχεί περισσότερο είναι ο Ανδρουλάκης

«Η εικόνα την οποία προβάλλει ο Κασσελάκης είναι αριστερή, λιγότερο ριζοσπαστική, είναι πιο συστημικός. Πού θα πάει λοιπόν; Υπάρχει ένα μεγάλο κενό που το έχει αφήσει δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ. Θα δείτε ότι ένα μέρος από τους ψηφοφόρους θα πάρει από το ΠΑΣΟΚ, ενώ περιμέναμε να συμβεί το ανάποδο».

Γιατί αυτή η μεγάλη διαφορά με την κυρία Αχτσιόγλου

«Η Έφη Αχτσιόγλου την πάτησε όπως ο λαγός με τη χελώνα. Δεν λογάριασε τον Κασσελάκη στην αρχή και ξεκίνησε την καμπάνια της πολύ αργά και καθυστερημένα και εμφανίστηκε χθες με το παιδί, αν δεν απατώμαι για πρώτη φορά, ενώ ο Κασσελάκης εμφανίστηκε με το σύντροφό του, με το σκύλο του, γονάτισε για να υπογράψει. Είναι η πολιτική διαχείριση των συμβόλων. Γονάτισε κι εκείνη την ώρα γινόταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Γονάτισε όπως γονατίζει στην Εκκλησία. Δηλαδή αυτό το πράγμα μιλάει στην ψυχή του κόσμου. Η άλλη σκηνή, την οποία για μένα είναι πιο σημαντική είναι στη Μακρόνησο. Ο ναύαρχος Αποστολάκης, ένας άνθρωπος ο οποίος άφησε την ιστορία του σε αυτόν τον τόπο και ένα κεφάλι από πάνω ο Κασσελάκης ακουμπάει πατρικά τον ναύαρχο. Κοιτάξτε, αυτά όλα μιλάνε, ειλικρινά σας λέω μιλάνε», είπε ο Ανδρέας Δρυμιώτης.

Εκτίμηση του Ανδρέα Δρυμιώτη είναι ότι «ο Κασελάκης είναι σαν ξενιστής αυτή τη στιγμή. ‘Η θα αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον απορροφήσει. Εγώ πιο πολύ πιστεύω ότι θα αλλάξει το ΣΥΡΙΖΑ και ένα μεγάλο μέρος του θα φύγει.»

 

 

Ο ρόλος του Π. Πολάκη αναβαθμίζεται

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν συνεχάρη τον Στέφανο Κασσελάκη, είπε ο αναλυτής και στη εξήγησε γιατί «αναβαθμίζεται ο ρόλος του Πολάκη: «Γιατί ήταν ο άνθρωπος ο οποίος τον στήριξε, ο άνθρωπος που τον έφερε και ο άνθρωπος ο οποίος ήταν πολύ δυνατός στο να τον προωθήσει. Στα Σφακιά πήρε πολύ μεγάλα, πάνω από 90%, Είναι η πραγματική αντίφαση αυτή την οποία δεν μπορούμε να την καταλάβουμε. Αναμένουμε να δούμε».

Με δύο άλλα θέμα έκλεισε την ανάλυση ο Ανδρέας Δρυμιώτης: «Το ένα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης απέφυγε επιμελώς να εμφανιστεί σε συνέντευξη και δεύτερον ότι τώρα θα γίνει φύλλο και φτερό γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχε το θέμα του πόθεν έσχες, ενώ τώρα είναι αρχηγός κόμματος. «Ας είμαστε λιγάκι πιο επιφυλακτικοί. Ενδιαφέροντες καιροί πάντως», σχολίασε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ