Με τη 16χρονη Silia Kapsis η Κύπρος στη Eurovision 2024: Άλλη μια ομογενής από την Αυστραλία μετά τον Andrew Lambrou

Ανακοινώθηκε η εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision!

Η Κύπρος ανακοίνωσε την εκπρόσωπό της στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Πρόκειται για την 16χρονη Silia Kapsis από την Αυστραλία, με καταγωγή από Ελλάδα και Κύπρο. Η Silia Kapsis θα είναι άλλη μια επιλογή από την Αυστραλία για την Κύπρο, μετά τον περσινό της εκπρόσωπο Andrew Lambrou, ο οποίος τερμάτισε στην 12 θέση με το τραγούδι "Break a Broken Heart".

Η Silia όπως όλα δείχνουν θα έχει από πίσω τη λεγόμενη "Dream Team", αποτελούμενη από τον συνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλο, τον χορογράφο Φωκά Ευαγγελινό και τον επιχειρηματία και παραγωγό Ηλία Κοκοτό.

Προς το παρόν έχει ανακοινωθεί το όνομα του Δημήτρη Κοντόπουλου, ο οποίος συνεργάζεται στενά με τους άλλους δύο.

Η όμαδα αυτή μετράει πολλές επιτυχίες στη Eurovision, μεταξύ των οποίων και η 7η θέση του Σάκη Ρουβά το 2009 με το "This is our night", η 2η θέση της Ουκρανίας το 2008 με την Ani Lorak και το "Shady Lady", η 2η θέση του Αζερμπαϊτζάν με τον Farid Mammadov και το "Hold me" το 2013, αλλά και οι δυο τρίτες θέσεις της Ρωσίας το 2016 και το 2019 με τον Sergey Lazarev και τα "You are the only one" και "Scream" αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοινώνει ότι η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από την κυπριακής καταγωγή, δημοφιλή τραγουδίστρια Silia Kapsis, που γεννήθηκε και διαμένει στην Αυστραλία. Η Silia θα ερμηνεύσει τραγούδι που φέρει την υπογραφή του διακεκριμένου Έλληνα συνθέτη και παραγωγού Δημήτρη Κοντόπουλου.

 

 

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο επίσημος λογαριασμός της Eurovision.

 

 

 

 

Η ανάρτηση του Δημήτρη Κοντόπουλου για τη Silia Kapsis.

Instagram @dimitriskontopoulos

Η 16χρονη Silia είναι κόρη ένος Κύπριου και μια Ελληνίδας, αλλά έχει μεγαλώσει στην Αυστραλία. Ξεκίνησε να τραγουδάει στην ηλικία των τεσσάρων ετών.

Είναι χορεύτρια, τραγουδίστρια και ηθοποιός. Έχει εμφανιστεί στην ταινία μικρού μήκους «Pearly Gates» και την τηλεοπτική σειρά «Welcome to our lockdown». Έχει κάνει πέρασμα από το TV show της Jennifer Hudson και είναι ήδη παρουσιάστρια των ειδήσεων (!) στο Nickelodeon Australia.

 

 

Ο διαγωνισμός του 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας τον Μάιο.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ