The Beatles: Σαν σήμερα πριν 61 χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο τους single - Το "Love Me Do" που ξεκίνησε ιστορία

Οι The Beatles ήταν αγγλικό ροκ συγκρότημα, το οποίο αποτέλεσε "σταθμό" στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Σαν σήμερα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους τραγούδι!

Τα μέλη του γκρουπ ήταν ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Τζον Λένον, ο τραγουδιστής και μπασίστας Πωλ ΜακΚάρτνεϋ, ο κιθαρίστας Τζορτζ Χάρισον και ο ντράμερ Ρίνγκο Σταρ. 

Πρόκεται για ένα από τα πιο δημοφιλή και επαναστατικά συγκροτήματα στην ιστορία της μουσικής.

Το Please Please Me είναι το ντεμπούτο άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος σε παραγωγή του George Martin. Το άλμπουμ περιλαμβάνει 14 τραγούδια, ένα μείγμα από διασκευές και πρωτότυπο υλικό που γράφτηκε από τη σύμπραξη των John Lennon και Paul McCartney του συγκροτήματος.

Το "Love Me Do" είναι το επίσημο ντεμπούτο single του αγγλικού ροκ των The Beatles και κυκλοφόρησε σαν σήμερα στις 5 Οκτωβρίου του 1962. Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε φυσικά στο άλμπουμ.

 Όταν το single κυκλοφόρησε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 5 Οκτωβρίου 1962, έφτασε στο νούμερο 17. Κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1964, όπου έγινε επίσης νούμερο ένα επιτυχία. Επανακυκλοφόρησε το 1982 ως μέρος της 20ής επετείου των Beatles της EMI, μπήκε ξανά στα βρετανικά charts και έφτασε στο νούμερο 4.

Το τραγούδι γράφτηκε αρκετά χρόνια πριν από την ηχογράφησή του και πριν από την ύπαρξη των Beatles. Το single περιλαμβάνει το εμφανές παίξιμο φυσαρμόνικας του John Lennon και ντουέτο φωνητικών από τον ίδιο και τον Paul McCartney.

Τρεις ηχογραφημένες εκδοχές του τραγουδιού από τους Beatles έχουν κυκλοφορήσει, η καθεμία με διαφορετικό ντράμερ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ