Θάνος Ασκητής: Δεν θα «χειροκροτούσα» τον γιο μου, αν μου έλεγε ότι είναι γκέι και θέλει παιδί - Tο γονίδιο δεν περνά από δυο συστήματα ομόφυλα

Ο Θάνος Ασκητής μιλάει για την ομοφυλοφιλία και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Θάνος Ασκητής, θεραπευτής διαπροσωπικών σχέσεων και της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, μίλησε για τη σεξουαλικότητα και την ομοφυλοφιλία.

Αφορμή στάθηκε η σχέση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Τάιλερ Μάκμπεθ.

Ο Θάνος Ασκητής τόνισε ότι «δεν θα χειροκροτούσα τον γιο μου αν μου έλεγε ότι είναι γκέι και θέλει παιδί». 

«Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να πει κάποιος ότι είναι ένα φαινόμενο. Η εκλογή του ως πρόεδρος κόμματος, έχει βαθύ προβληματισμό. Το σεξαπίλ και η προσωπική ζωή του Στέφανου Κασσελάκη έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του» πρόσθεσε ο Θάνος Ασκητής.

«Πρέπει να φύγουμε από νευρώσεις και φοβίες μας, γιατί η ομοφυλοφιλία είναι υπαρκτή, φυσιολογική συμπεριφορά στη σύγχρονη κοινωνία και δεν πρέπει να μένουμε στα κλασικά στερεότυπα ότι ο άνδρας και η γυναίκα είναι τα πρότυπα» επισήμανε ο ψυχίατρος. 

Και στη συνέχεια εξήγησε ότι «δεν θα χειροκροτούσα τον γιο μου αν μου έλεγε ότι είναι γκέι και θέλει παιδί. Και δεν το χειροκροτώ με την έννοια ότι το "θέλω παιδί" σημαίνει είτε ότι θα υιοθετήσουν ένα ή θα πρέπει να βρεθεί μια γυναίκα για να περάσει το δικό του γονίδιο. Για εμένα το γονίδιο δεν περνά από δυο συστήματα ομόφυλα. Ζευγάρι είναι ο άνδρας και η γυναίκα που κυοφορούν και γεννούν». 

Διαβάστε επίσης: Θάνος Ασκητής: Οι άνθρωποι έμαθαν στην εικονική πραγματικότητα και δεν φλερτάρουν -Ο έφηβος ζει "εδώ & τώρα"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ