Σπάνια εμφάνιση της Αιμιλίας Υψηλάντη με τον σύζυγο της, Άγγελο - Πήγαν σε συναυλία στο Ηρώδειο (φωτό)

Μία όμορφη έξοδος

Σε μία σπάνια εμφάνιση εντοπίσαμε την Αιμιλία Υψηλάντη με τον σύζυγο της, Άγγελο Υψηλάντη.

Οι δυο τους απόλαυσαν τη συναυλία του Ηλία Ανδριόπουλου "Ταξίδι στον Ήχο και το Χρόνο"  στο Ηρώδειο.

Εκεί ο φωτογραφικός φακός του ndp τους απαθανάτισε να ποζάρουν χαμογελώντας.

Διαβάστε ακόμη: Μίρκα Παπακωνσταντίνου & Αιμιλία Υψηλάντη σε σπάνια εμφάνιση - Είδαν την παράσταση "Οιδίπους Τύραννος" (φωτό)

Η κ. Αιμιλία πάντα κομψή έβαλε μία τούνικ με σχέδια, ανοιχτόχρωμο τζιν κι εσπαντρίγιες ενώ ο κ. Άγγελος φόρεσε σκουρόχρωμο παντελόνι και πουκάμισο.

Το who is who της Αιμιλίας Υψηλάντη

Η Αιμιλία Υψηλάντη (Πύργος Ηλείας 22 Απριλίου 1942) είναι Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ.

Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο το 1968, στο έργο Ο Λεωνίδας δεν Τρώει Λουλούδια. Ένα χρόνο αργότερα, έκανε και το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, στο πλευρό του Θανάση Βέγγου, στην ταινία Ποιος Θανάσης;. Με τον Βέγγο συμπρωταγωνίστησε σε τέσσερις ταινίες. Γενικότερα, οι εμφανίσεις της στον κινηματογράφο δεν ήταν πολλές, καθόσον μετρά 19 συμμετοχές. Άλλες γνωστές συμμετοχές της ήταν στην ταινία Οι Γενναίοι του Βορρά (1970), Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα! (1972) και Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980). Στην τηλεόραση άρχισε να εμφανίζεται το 1973, στη σειρά της ΥΕΝΕΔ, Ποιος είναι ο ένοχος, με μία από τις πιο πρόσφατες ερμηνείες της να είναι στη σειρά Το κόκκινο δωμάτιο, το 2007.

Επίσης συμμετείχε σε πολλές μεταγλωττισμένες παραγωγές της ΕΡΤ.

Πολιτική

Το 1978, η Υψηλάντη έγινε Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, ενώ το 1981 εξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ. Επίσης, υπήρξε για 11 χρόνια και συνδικαλίστρια και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.[6] Από εκεί και πέρα δεν εξελέγη ξανά βουλευτής αλλά έως και σήμερα υποστηρίζει και παρακολουθεί τη δράση του ΚΚΕ.

Ωστόσο, έχει ιδρύσει και μία καλλιτεχνική εταιρεία την «Αργώ», η οποία συμμετείχε σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

Διαβάστε ακόμη: Αιμιλία Υψηλάντη: Βαρύ πένθος για την ηθοποιό -Πέθανε η μοναχοκόρη της Μαρίνα, σε ηλικία 55 ετών

Διαβάστε ακόμη: Αιμιλία Υψηλάντη: Η πρώτη της ανάρτηση για το θάνατο της μοναχοκόρης της, Μαρίνας: «Γέμισε θλίψη την καρδιά μας»

Να υπενθυμίσουμε ότι το ζευγάρι είχε αποκτήσει ένα παιδί την ηθοποιό Μαρίνα Υψηλάντη, η οποία πέθανε σε ηλικία 55 ετών στις 12 Νοεμβρίου 2022.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ