Αυτές είναι οι 13 γυναίκες δήμαρχοι της Ελλάδας - Μόλις το 5% από τους 246 δήμους

Ποια γυναίκα κατάφερε σχεδόν το 100%;

Αρκετά μειωμένη ήταν η παρουσία των γυναικών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, μετά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη Κυριακή, χωρίς να χρειάζεται επαναληπτικός γύρος, εκλέχθηκαν δήμαρχοι σε 246 δήμους της χώρας. Από τους 246, μόλις 13 είναι γυναίκες, δηλαδή το 5%.

Διαβάστε ακόμη: Η Βίκυ Χατζηβασιλείου εξελέγη Περιφερειακή Σύμβουλος - "Δεν σεμνύνομαι να πω ότι συγκέντρωσα καθαρές ψήφους" (φωτό)

Φωτεινή εξαίρεση στον γενικό και άκρως προβληματικό κανόνα που φαίνεται ότι διαμορφώνεται αποτελούν τα νησιά. Από τις 13 γυναίκες δημάρχους, που εκλέχθηκαν από τον πρώτο γύρο, οι 6, δηλαδή περίπου το 46% αφορά σε δήμους νησιών. Επιπλέον, γυναίκες δήμαρχοι εκλέχθηκαν και σε περιοχές, κυρίως της βόρειας Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη: Θεούλης ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης - Φόρεσε μπουφάν καπέλο ΣΥΡΙΖΑ, μπλούζα ΝΔ και παπούτσια ΠΑΣΟΚ (βίντεο)

Ποιες είναι οι γυναίκες που εκλέχθηκαν

Στη Σκύδρα η Κατερίνα Ιγνατιάδου εκλέχθηκε δήμαρχος με το συντριπτικό 79,77%, στις Σπέτσες η Ευγενία Φραγγιά με 60,85%, στη Γαύδο η Μανωλία Στεφανάκη με 59,03% και στη Βισαλτία η Ευανθία Πλιάκου με 57,66%.

Στον Λαγκαδά, δήμαρχος εξελέγη η Ελπινίκη Ανδρεάδου με 56,96%, στη Σίφνο η Μαρία Ναδάλη με 56,41%, στην Αμφίκλεια-Ελάτεια η Αθανασία Στιβακτή με 55,07%, στην Κέα η Ειρήνη Βελισσαροπούλου με 54,76%, στην Τήλο η Μαρία Καμμά με 54,52%, στο Μέτσοβο η Μαρία-Χριστίνα Αβέρωφ με 54,10%, στην Οιχαλία η Παναγιώτα Γεωργακοπούλου με 51,79%, στις Σέρρες η Βαρβάρα Μητλιάγκα με 47,85% και στη Χαλκίδα η Ελένη Βάκα με 43,17%.


ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βαρβάρα Μητλιάγκα

Να σημειώσουμε ότι η κ. Μητλιάγκα είναι η πρώτη Δήμαρχος γυναίκα που αποκτά ο δήμος Σερρών.

Μάλιστα, ο πατέρας της νεοεκλεγείσας δημάρχου Σερρών, ο Ζήσης Μητλιάγκας, είχε επίσης εκλεγεί δήμαρχος για δυο θητείες (1990-1994 και 1998-2002).

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που μελετούν και κείμενο
Facebook: Κατερίνα Ιγνατιάδου

Η κ. Ιγνατιάδου είναι η γυναίκα που σάρωσε με ποσοστό 79,77!

Η Κατερίνα Ιγνατιάδου κατάγεται  από το Αρσένι Σκύδρας.

Διαβάστε ακόμη: Dress code εκλογών: Το λευκό της Έλλης, η vague της Εύας με την φούξια καμπάνα, το purplish-red της Σίας, το κόκκινο της Ράνιας, το black της Παρασκευοπούλου (φωτό)

Φοίτησε στο Γενικό Λύκειο Σκύδρας και ακολούθως στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Μέσα απο την τοπική της δράση της και την αγάπη της για τα κοινά καταξιώθηκε στην τοπική κοινωνία του Δήμου Σκύδρας και στις Δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγει Δήμαρχος Σκύδρας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ