Ο χορογράφος Στέφανος Δημουλάς από τον Βόλο: Με έφτυναν και μου πετούσαν πέτρες - Χειροκροτούσαν τον Μπέο όσοι πήγαιναν με άντρες

Όσα δήλωσε ο γνωστός χορογράφος μετά τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο δημοφιλής χορογράφος Στέφανος Δημουλάς, με καταγωγή από τον Βόλο, πήρε θέση για τις δηλώσεις του Δημάρχου της πόλης, Αχιλλέα Μπέου, κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Δημουλάς μίλησε για το περιστατικό στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου "Super Κατερίνα".

«Το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά έχει να κάνει με όλο αυτό που καλούμαστε να μιλήσουμε για τα αυταπόδεικτα που πρέπει να γίνουν. Ένα ετεροφυλόφιλο αγόρι μεγαλώνει και διδάσκεται κάποια πράγματα, ενώ ένα ομοφυλόφιλο αγόρι, όπως εγώ που μεγάλωσα στον Βόλο, διδάσκεται να τα κρύβει», ανέφερε αρχικά.

«Όταν ένας ρατσιστικός λόγος γίνεται από ένα πολιτικό πρόσωπο είναι επικίνδυνος, διότι μπορεί να αποτελέσει διαταγή για τα άτομα τα οποία των ακολουθούν», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κύριος Μπέος έχει πάρει θέση στις δημόσιες τοποθετήσεις του με έναν άγριο και επικίνδυνο τρόπο. Το πρόβλημα είναι οι άνθρωποι από κάτω που ζητωκραύγαζαν, πολλοί από τους οποίους μάλιστα έχουν υπάρξει στο ίδιο δωμάτιο με άνδρες», τόνισε ο Στέφανος Δημουλάς.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ήταν οι συμμαθητές μου που με έβριζαν και με έφτυναν στον δρόμο, ήταν οι γονείς που τους είχαν μάθει τέτοιες λογικές από το παρελθόν, τέτοιες παραδοσιακές ανδρικές και “σωστές” συμπεριφορές που γύριζαν και μου πετούσαν πέτρες 14 ετών σε αυτή την πόλη», ανέφερε.

Ο χορογράφος προέβη, επίσης, και σε μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ειδικότερα, σχολίασε τα εξής:

"(Δαγκώνομαι. Δαγκώνομαι να μην μιλήσω, αλλά πια η σάρκα έσταξε αίμα από το δάγκωμα)

Τέτοιες εικόνες μέχρι να πεθάνω και ξανά και ξανά και ξανά. Γιατί αυτές οι εικόνες δημιουργούν πρότυπα και γιατί αυτός ο πατέρας, αυτή η οικογένεια είναι από το Βόλο. Γιατί αυτές οι εικόνες ακουμπάνε καρδούλες, όχι νεύρα. Γιατί αυτές οι εικόνες δεν παρανομούν.

Μαμάκα μου και μπαμπούλη μου σας αγαπώ πολύ. Σας ευχαριστώ που με κάνατε έναν καλοσυνάτο άνθρωπο που δεν κακοποιεί με τον λόγο του κανέναν. Που με κάνατε να πολεμάω για τα ιδανικά μου χωρίς να πολεμάω ανθρώπους. Και σας ευχαριστώ που παρόλο που με γεννήσατε στο Βόλο και έζησα μια εφηβική ζωή ως ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο έχοντας αυτούς που ζητωκραυγάζουν τον Μπέο και τα παιδιά τους να με βρίζουν, να με χτυπάνε και να με φτύνουν στο σχολείο, στο δρόμο, στην παραλία, εγώ γνώρισα πολύ όμορφους ανθρώπους εκεί. Αυτούς κρατάω. Και αυτοί με κρατάνε και με ξαναγυρίζουν εκεί. Σε αυτούς πιστεύω.

Σημασία δεν έχει να είσαι με τους νικητές. Μια αιωνιότητα οι δολοφόνοι, παρουσιάζονται ως ήρωες στα βιβλία της ιστορίας. Σημασία έχει να είσαι με τους σωστούς.

Δι-γκε-οσύνη, λοιπόν."

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ