30 & 20 χρόνια μετά, οι 2 συνεντεύξεις μου με τον Γιάσερ Αραφάτ & τον Σιμόν Περές - Προφητικά λόγια από τους δύο ηγέτες - Ο πόλεμος επέστρεψε, τίποτα δεν άλλαξε (βίντεο)

Δείτε παρακάτω τα βίντεο! 

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ισραήλ, με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να μετρούν χιλιάδες απώλειες. 

Το Ισραήλ δεσμεύθηκε να κλιμακώσει την απάντησή του στην επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς προχωρώντας σε χερσαίες επιχειρήσεις, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του προς το Ισραήλ και προειδοποίησε όσους ενδέχεται να προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση.

Το eirinika, με αφορμή τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει και τις αποκαρδιωτικές εικόνες που φτάνουν στα χέρια μας σε καθημερινή βάση, θυμήθηκε τις δύο συνεντεύξεις που έκανε η Ειρήνη Νικολοπούλου με τους πρώην ηγέτες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, οι οποίοι τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ειρήνης. 

Πρίν από 30 χρόνια ακριβώς ο Σιμόν  Περές , πρώην Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ της μίλησε για όλα. 

Η Ειρήνη Νικολοπούλου γράφει στο Facebook: '' Η συνέντευξη μου με τον Σιμόν Περές, το 1993 , πριν από ακριβώς 30 χρόνια , Δούλευα τότε στο mega channel. 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Μόλις είχα επιστρέψει από την Λισαβόνα όπου είχε γίνει μία μεγάλη συνάντηση προσέγγισης Παλαιστινίων και Ισραηλινών

Δείτε επίσης: Πέθανε σε ηλικία 93 ετών o Σιμόν Πέρες - Η αποκλειστική μου συνέντευξη με τον πρώην Πρόεδρο του Ισραήλ από το Μega

30 χρόνια μετά Κυρίες και κύριοι , η ιστορία γράφεται ξανά με αίμα ,τίποτε δεν προχώρησε , τίποτα δεν άλλαξε , κραυγές και θρήνος παντού.

 

 

Ο Σιμόν Πέρες με δέχτηκε τότε στη σουίτα του στο Ιντερκοντινένταλ και είχαμε μία μακρά συζήτηση, αλλά δυστυχώς κατάφερα να διασώσω μόνο το ελάχιστο που είχε μεταδοθεί στο δελτίο ειδήσεων ,τότε.

Είχα ήδη συναντήσει αρκετές φορές τον Γιάσερ Αραφάτ, το παλαιστινιακό ήταν μεταξύ των θεμάτων – φακέλων με τα οποία ασχολήθηκα όσο διήρκεσε η θητεία μου στην τηλεόραση και στις εξωτερικές ειδήσεις -ήταν το θέμα που με συντάρασσε , ήταν το θέμα που δεν κατανοούσα γιατί έμενε πάντα στο …. ράφι και παραπεμπόταν στις καλένδες. 

Ο Σιμόν Πέρες , μιά ήρεμη χαρισματική προσωπικότητα, μέγας διπλωμάτης, χρημάτισε πρωθυπουργός και πρόεδρος του Ισραήλ, και που τιμήθηκε με το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης, για τις προσπάθειές του να υπάρξει Ειρήνη ανάμεσα στους Παλαιστινίους και τους συμπατριώτες του. Νεκροί είναι και οι άλλοι δύο που βραβεύθηκαν με το Νομπέλ για τον ίδιο λόγο, ο χαρισματικός Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ και ο πολύ σπουδαίος Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιτζχάκ Ραμπίν''. 

Γιάσερ Αραφάτ:

Μια ιστορική συνέντευξη με τον ηγέτη των Παλαιστινίων, που πραγματοποιήθηκε 20 χρόνια πρίν. 

''Αθήνα 2002 , Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία

Ακριβώς 10 χρόνια μετά την συνάντηση μας , οταν ήταν εξόριστος στην Τύνιδα, ένα χρόνο μετά το 9/11 Στη Νέα Υόρκη,

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που να μην το πιστεύει;"

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Φορτισμένος συναισθηματικά όπως πάντα οπότε τον συνάντησα και ονειροπόλος - είχε φανταστεί την ημέρα που η Ιερουσαλήμ θα γινόταν πρωτεύουσα της Παλαιστίνης , έλεγε αδελφό του τον Γιτζάκ Ράμπιν «που τον δολοφόνησαν οι εξτρεμιστές» .

Δείτε επίσης: Όταν συνάντησα τον Αραφάτ εξόριστο στην Τύνιδα: Έκλαψε μπροστά μου σαν μικρό παιδί για τη μοίρα των Παλαιστίνιων - Δείτε τις δύο συνεντεύξεις μου μαζί του

Όταν συνάντησα τον Αραφάτ εξόριστο στη Τύνιδα έκλαψε μπροστά μου σαν μικρό παιδί για την μοίρα των Παλαιστίνιων- Δείτε τις δύο συνεντεύξεις μου μαζί του- 85 χρόνια σήμερα από τη γέννηση του! (βίντεο)

Ήθελε την Ειρήνη όχι μόνο για την Παλαιστίνη αλλά και για όλες τις χώρες, έλεγε και ξανά έλεγε ότι ήταν μαζί του όλη η διεθνής κοινότητα από την Αμερική ως την Κίνα και από τις αφρικανικές χώρες ως τον ΟΗΕ. 

 

 

20 χρόνια μετά, τίποτε δεν άλλαξε. Oι Παλαιστίνιοι είναι διχασμένοι παρά ποτέ, με τους εξτρεμιστές τρομοκράτες υποκινούμενους από το Ιράν να βάφουν με αίμα αθώους στο Ισραήλ και τα αντίποινα στους αμάχους Παλαιστινίους να μας προκαλούν ρίγη. 

Τίποτε, τίποτε, τίποτε δεν έγινε τόσα χρόνια.

Έκοψα καρέ καρέ την συνέντευξη για να μπορέσετε πιο εύκολα να την παρακολουθήσετε αλλά αξίζει να την δείτε στο link που παραθέτω την συνέντευξη είχα πάρει τότε για λογαριασμό του Star channel- Εγώ μιλούσα στα ελληνικά και απαντούσε στα αραβικά ο ίδιος ο διερμηνέας στα ελληνικά ενώ υπάρχουν υπότιτλοι''

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ