Η κοκκινομάλλα Πριγκίπισσα με τι φακίδες μεγάλωσε ! Η Σάρα, Δούκισσα της Υόρκης έκλεισε τα 65 ! Το πολυτάραχο διαζύγιο με τον διεφθαρμένο γιο της Ελισσάβετ, οι κόρες τους

Το love story με τον Πρίγκιπα, τα παιδια, η σχέση με την Νταιάνα!

Η Σάρα, Δούκισσα της Υόρκης έχει σήμερα γενέθλια και γίνεται 65 ετών! 

Η Σάρα Φέργκιουσον  είναι Βρετανίδα συγγραφέας, φιλάνθρωπος, παραγωγός ταινιών, τηλεοπτική προσωπικότητα, μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας και η πρώην σύζυγος του Πρίγκιπα Ανδρέα, Δούκα της Υόρκης.

 

Το ρομαντικό ειδύλλιο μεταξύ της Σάρας και του Πρίγκιπα Ανδρέα ξεκίνησε από την Νταϊάνα, Πριγκίπισσα της Ουαλίας, (με την οποία ήταν τέταρτες ξαδέρφες και παιδικές φίλες), το 1985, η οποία σχεδίασε μια συνάντηση μεταξύ των δύο και ενθάρρυνε τη σχέση μεταξύ τους. Στις 19 Μαρτίου 1986 ο Πρίγκιπας Ανδρέας και η Σάρα Φέργκιουσον ανακοίνωσαν επίσημα τους αρραβώνες τους.

Ο γάμος τους τελέστηκε στις 23 Ιουλίου 1986 στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά: την Πριγκίπισσα Βεατρίκη και την Πριγκίπισσα Ευγενία.

Η κρίση στον γάμο τους

Περίπου το 1991, ο γάμος τους περνά κρίση και δεν καταλαβαίνονται πια μεταξύ τους.

Ενώ ο σύζυγός της ήταν στα ναυτικά και βασιλικά του καθήκοντα, η δούκισσα εμφανίστηκε συχνά στο πλευρό άλλων ανδρών, κυρίως του εκατομμυριούχου Στιβ Γουάιατ από το Τέξας.

Τον Μάρτιο του 1992 οι Δούκες της Υόρκης ανακοίνωσαν το χωρισμό τους. Ωστόσο, τα προβλήματα συνεχίστηκαν. Στις 30 Μαΐου 1996 βγήκε και επίσημα το διαζύγιο.

Μετά το διαζύγιο, η Σάρα εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στις κόρες της, όπως στην τελετή απονομής μεταλλίων στον Δούκα της Υόρκης και το Βασιλικό Άσκοτ, σε εκείνες τις περιπτώσεις της παρέχεται η ευγενική μεταχείριση ως μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Δείτε επίσης: Σάρα Φέργκιουσον: Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού & έκανε χειρουργείο - Τι αποκαλύπτει η εκπρόσωπος της

Η σχέση μεταξύ της Σάρας και της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ ήταν εγκάρδια, αλλά αυτή με τον Πρίγκιπα Φίλιππο όχι τόσο.

Η Σάρα μάλιστα υπαινίχθηκε την ιδέα του να ξαναπαντρευτεί τον Άντριου σε αρκετές συνεντεύξεις.

Κατηγορίες για σεξουαλικό αδίκημα του Πρίγκιπα Άντριου

Ο πρίγκιπας Άντριου διατηρούσε επί χρόνια μια προσωπική σχέση με τον καταδικασμένο (και αυτόχειρα στη φυλακή) για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Επστάιν. Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή του BBC Newsnight, η οποία μεταδόθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2019 και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ο ίδιος επεχείρησε να διαψεύσει τις καταγγελίες εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο πρίγκιπας Ανδρέας καταγγέλθηκε ανοικτά από τη Βιρτζίνια Τζιούφρε, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο πρίγκιπας την κακοποίησε σεξουαλικά όταν αυτή ήταν 17 ετών.

Το σκάνδαλο οδήγησε τον Άντριου να παραιτηθεί από τον δημόσιο βίο στις 20 Νοεμβρίου του 2019  και στις 13 Ιανουαρίου του 2022 το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι αφαιρούνται από τον Δούκα οι στρατιωτικές του τιμές και οι βασιλικές του διακρίσεις. 

Τον Αύγουστο του 2021 η Τζιούφρε υπέβαλε μήνυση στον πρίγκιπα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Τον Φεβρουάριο του 2022 η υπόθεση έληξε με εξωδικαστικό συμβιβασμό. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ