Το θρυλικό ειδύλλιο της Μαρίας Κάλλας με τον Αριστοτέλη Ωνάση - Πάνω στην "Christina O" ο έρωτας φούντωσε μπροστά στα μάτια των συζύγων τους, Τίνας & Μενεγκίνι (φωτό)

Το απόλυτο vintage story 

Είναι η πιο διάσημη θαλαμηγός η οποία έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες υψηλές προσωπικότητες και φυσικά τον έρωτα του Αριστοτέλη Ωνάση με την Μαρία Κάλλας.

Με αφορμή λοιπόν τα γυρίσματα που πραγματοποιούνται αυτές της μέρες στο θρυλικό σκάφος για την πολυαναμενόμενη ταινία «Maria» που θα εξιστορεί την ζωή της Μαρίας Κάλλας με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί αποφασίσαμε να κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στον μεγάλο έρωτα του ζεύγους Ωνάση-Κάλλας.

Διαβάστε ακόμη: Στον Πύργο η Αντζελίνα Τζολί - οι πρώτες εικόνες από το θέατρο Απόλλων για τα γυρίσματα της ταινίας «Maria» (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Aυριο στον Πύργο Ηλείας η Αντζελίνα Τζολί- Μαρία Κάλας: Θέλει να μείνει στην θαλαμηγό του Ωνάση - Εκει που πλέχτηκε το ειδύλλιο με την σοπράνο

O Ωνάσης και η Mαρία Kάλλας γνωρίζονται τον Ιούνιο του 1957 σε ένα πάρτι της κοσμικογράφου Έλσας Mάξγουελ, στο κρουαζιερόπλοιο «Χριστίνα». Μέχρι να τελειώσει το πάρτι ο Ωνάσης που τότε ήταν παντρεμένος με την Τίνα Λιβανού θα την κλέψει κυριολεκτικά από τον τότε σύζυγο της Μενεγκίνι.


Instagram @elenasdiaryblog

Ο έρωτας τους που έμεινε στην ιστορία, μόλις άρχιζε. H Mαρία Kάλλας δίνει στον Ωνάση αυτό που δεν μπορούσε να αποκτήσει με όλα τα χρήματα του κόσμου: Το διαβατήριο για την είσοδο του στους κύκλους της μεγάλης τέχνης και διανόησης.

Διαβάστε ακόμη: Vintage pic: Ο Αριστοτέλης Ωνάσης σε ένα σπάνιο ενσταντανέ με τον κορυφαίο Αλέξη Μινωτή - Ο ηθοποιός ήταν παρών στο ξεκίνημα του αμόρε με τη Μαρία Κάλλας

Γίνονται σε μια νύχτα παγκοσμίως το αγαπημένο θέμα δημοσιογράφων. Οι εφημερίδες γνώριζαν, ότι οι αναγνώστες ήθελαν να μάθουν τα πάντα για την περιπετειώδη σχέση της ντίβας με τον Έλληνα κροίσο. Όταν η Μαρία Κάλλας εμφανιζόταν στο πλάι του Ωνάση γίνονταν παγκοσμίως το πρώτο θέμα σε εφημερίδες και περιοδικά.


Credits:Maria Callas-Greek society/Instagram

Ιnstagram/konservavintage

Το θρυλικό σκάφος "Christina O"

Τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’40 συμμετείχε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού του Καναδά, με το όνομα «Stormont. Το 1950, πριν καν το πλοίο συμπληρώσει 10 χρόνια στη θάλασσα, άλλαξε χρήση. Με 35.000 δολάρια, πέρασε στα χέρια του Αριστοτέλη Ωνάση. Λέγεται πως ξοδεύτηκαν περισσότερα από 3,5 εκατ. δολάρια για να την ανακατασκευή του, ένα υπέρογκο ποσό για την εποχή εκείνη. Έδωσε στο πλοίο το όνομα της αγαπημένης του κόρης, για να γίνει ένα σκάφος σύμβολο.

Διαβάστε ακόμη: Τελικά ο Ωνάσης ερωτεύτηκε την Κάλλας; Kαι όταν αυτή έχασε το παιδί τους, εκείνος παντρεύτηκε την χήρα Κένεντι (φωτό)

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης υπήρξε εξαιρετικά ευγενικός και γενναιόδωρος πάντοτε με τα μέλη του πληρώματος που τον συνόδευαν σε κάθε του ταξίδι. Δεν ήταν λίγες φορές μάλιστα που καλούσε τον καπετάνιο για να δειπνήσουν μαζί.

Κάτι που συνήθιζε να κάνει και η πρώτη σύζυγος του, Τίνα Λιβανού. Αντίθετα με την Μαρία Κάλλας που υπηρετούσε με πάθος τον τίτλο της ντίβας και είχε μάλιστα πιάνο στο γιοτ για να μπορεί να κάνει πρόβες όταν είχε τη διάθεση.

Μετά τον θάνατο του Ωνάση το 1975 το «Christina O» κληρονομήθηκε από την κόρη του, η οποία το παραχώρησε στο ελληνικό κράτος με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως προεδρική θαλαμηγός, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και η μετονομασία του σε «Αργώ».


instagram @oceanindependence

Μετά από κάποιες επισκευές για την ανάκτηση της δυνατότητας κίνησης, το «Christina Ο» μεταφέρθηκε στα ναυπηγεία της Ριέκα στην Κροατία, όπου και πραγματοποιήθηκε η πλήρης ανακατασκευή του. Η διαδικασία, που ολοκληρώθηκε με απόλυτο σεβασμό προς την ιστορία του σκάφους, διήρκεσε τρία χρόνια και κόστισε 50 εκατ. δολάρια. Λίγο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασής του, το 2001, το «Christina O.» βραβεύτηκε στο Μονακό ως το ωραιότερο mega yacht στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: Στη Μύκονο το θρυλικό γιοτ του Αριστοτέλη Ωνάση «Christina O» - Το σαλόνι «Μαρία Κάλλας», η βιβλιοθήκη «Winston Churchill» (βίντεο)

Σήμερα η θαλαμηγός ανήκει στον Ιρλανδό φιλέλληνα δικηγόρο Αϊβορ Φιτζπάτρικ και διατίθεται προς ναύλωση αντί 700.000-800.000 ευρώ την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ